Kisgyerek

Nyolc szórakoztató táncos játék a gyerekekkel

Kapcsoljatok be egy jó kis lejátszási listát, és kezdődhet is az otthoni táncos buli!
2024. Március 15.
(Kép forrása: Getty Images)

Nagyon szórakoztató, közös mozgásforma, ha időnként táncoltok egyet a gyerekekkel. Ehhez mutatunk néhány játékos ötletet!

Érzelem-tánc

Ennél a játéknál egy olyan lejátszási listára van szükségetek, amin mindenféle zene van: pörgős, melankolikus, vidám, rockos, komoly… Minden alkalommal, amikor váltasz a dalokban, bíztasd a gyerekeket, hogy táncoljanak úgy, hogy az kifejezze a dal érzéseit, érzelmeit.

Kövesd a táncmestert

Az egyikőtök legyen a táncmester, akinek a mozdulatait mindenkinek követnie kell – akár egy kisebb koreográfiát is megtaníthat a többieknek. Egy-két dalonként cseréljetek szerepet.

Popcorn tánc

Ennél a játéknál legyen nálatok egy könnyű gumilabda, majd indítsátok el a zenét. Passzoljátok a labdát egymás között, és mindig csak az táncoljon, akinél a labda van.

Állati parádé

Hogyan táncolna erre a dalra egy oroszlán? Vagy egy majom? Esetleg elefánt? Mindig nevezzen meg valaki egy állatot, és táncoljatok úgy, mint ahogy szerintetek ő tenné.

Csak a kéz mozog…

Táncoljatok úgy, hogy mindig csak adott testrészeitekkel mozogtok a zenére: csak a lábakkal, csak a fejjel, csak a jobb kar köröz, dőlj jobbra-balra a törzseddel, stb. Játszhatjátok ezt úgy, hogy mindig valamelyikőtök mutat egy mozdulatot, amit utánozni kell.

Távirányító tánc

Gondolj a távirányító gombjaira: stop, indítás, gyors előretekerés, lassú visszatekerés. Tánc közben mindig mondjatok egy-egy utasítást ez alapján, és táncoljatok úgy!

Tánc a szalaggal

Készítsetek egy egyszerű szalagos pálcát, majd mehet is ezzel a színes szalagos tánc!

Léggömb-tánc

Fújjatok fel egy lufit, majd igyekezzetek tánc közben a levegőben tartani. Igazán átmozgató játék!

(via ScaryMommy)