Kisgyerek

Sokaknál kiverheti a biztosítékot az időspóroló trükk, amivel ez az anya előállt

Egyesek szerint három dolog biztos az életben: a halál, az adók és a mosás. A szoptatás, a főzés és a takarítás mellett ott a mosás, majd a ruhák elpakolása.
2022. Szeptember 09.

A TikTok-on és YouTube-on is aktív önjelölt lusta anya, Zimmy, egy meglepően egyszerű trükköt mutatott be, hogyan tarthatod tisztán és rendben otthon a dolgokat – írj a thebump.com.

A What’s your favourite lazy mom hack című videó elején Zimmy elpanaszolja, hogy nála a mosás egy folyamatos körforgást jelent. És hogy szerinte mi a legidőigényesebb része a mosásnak? A ruhák összehajtogatása és elpakolása.

Zimmy megoldása: „Egyszerűen nem hajtogatom többé a gyerekeim ruháit. Mert őszintén szólva a hároméves gyerekemet egyáltalán nem érdekli, hogy összehajtogatom a ruháit vagy sem.”

A háromgyermekes anya hozzáteszi, hogy mindig mindent elpakol, hogy a gyerekei tudják, hol találják a tiszta ruháikat; csak már nem vesződik azzal, hogy bármit is összehajtogasson. Szerinte a gyerekek ruhái egyébként sem gyűrődnek, úgyhogy cseppet sem érdekli, hogy összehajtogatva legyenek a szekrényben.

A kommentelők között természetesen akadt, aki kritizálta az anya gyakorlatát, szerintük a gyerekek feladata a ruhák összehajtogatása, mert ezzel önállóságra tanítjuk őket. Mások szerint nem annyira arról van szó, hogy gyűrődnek-e a ruhák vagy sem, hanem a felelősségről. Lusta gyerekeket akarunk vagy nem?

Más kommentelők egyetértettek Zimmyvel, többen azt mondták, hogy évek óta pontosan így tesznek ők is, alkalmazzák a “lusta anya hacket”.

Akár a hajtogatási csapat tagja vagy, akár nem, Zimmy azzal védekezik, hogy “rengeteg időt takarít meg, és ezt az időt a gyerekeiddel töltheted”.

Kép: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu