Kisgyerek

Szexuális kényszerítés az újbudai óvodában: házkutatást tartanak az önkormányzatnál

Az óvoda volt alkalmazottját múlt pénteken vették őrizetbe szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja miatt.
2024. Március 07.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

 „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának, Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya ezekben a pillanatokban tart házkutatást Újbuda Önkormányzatánál” – írta csütörtöki közleményében az Újbudai Önkormányzat.

Közlésük szerint a nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek. A folyamat részeként számítógépeket és adathordozókat foglalt le a rendőrség.

Az önkormányzat közleményét azzal zárta, hogy mindenben együttműködnek a nyomozóhatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást.

Ahogy arról korábban a 24.hu beszámolt, múlt pénteken vették őrizetbe egy újbudai óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja miatt. A férfi hat éve dolgozott pedagógiai asszisztensként az intézményben. Másnap a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölték ki.

Az önkormányzat szerdai közlése szerint az ügy kapcsán rendkívüli ülést tartottak, a történtek felderítésére vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek, és az eljárás idejére az érintett óvoda vezetőjének munkaviszonyát felfüggesztették – írtuk szerdán. A közlemény szerint sajtóhírek alapján bár az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg a munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. Ezért a benyújtott módosító javaslatban azt indítványozták, hogy a vizsgálat a munkahelyváltás körülményeire is terjedjen ki.