Kisgyerek

Te is Na Ne Szindrómában szenvedsz?

A Na Ne Szindróma (NNSZ) tünetei: a szülő annyira ideges a gyerekére, hogy üvölteni akar és elmenekülni, és eljut arra a pontra, hogy Abu Dabi-ig zavarná a fiát vagy lányát. Vagy esetleg inni kezdene.
2016. Szeptember 01.

Na ne!

Lüktető vér az erekben, idő előtti őszülés, kimerültség és egzisztenciális válság – ezekről is felismerhető a Na Ne Szindróma.

Mi okozza ezt a talán téged is érintő “betegséget”?

1. Ha a gyermek folyamatosan egy kérdést ismételget: Miért? És mindezt legalább fél órán keresztül.2. Ha a gyermek azt állítja, hogy neki is karmai vannak, miután megnézte az Állati küldetést. És ezt 173-szor próbálja bebizonyítani neked: használja a karmait az embereken, a bútorokon, az autón, az ételen, az asztalon, a fenekeden vagy az apukája fenekén, amikor épp elsétál mellette.3. Ha a gyermek nasizni akar, mert éhes, holott a reggeliből/ebédből/vacsorából egy falatot sem evett, mert azt mondta: tele van. És mindez 10 perccel ezelőtt történt.4. A testvérek civakodása.5. A testvérek féltékenykedése.6. A testvérek rivalizálása.7. A testvérek. Amikor épp menstruálsz.8. Ha a gyermek szándékosan furcsa hangot ad ki a szájával: nyalogatja, cuppogtatja, csettintgeti, szívogatja, stb.9. Ha a gyermek szaladgál – általában meztelenül – és folyamatosan szirénázó hangot ad ki. És nem hagyja abba az 1.,2. és 3. figyelmeztetés után sem.10. Szemtelen beszéd.11. Szemtelen beszéd, amikor egy kis szünetet kérsz.12. Sunyítás, amikor egy kis szünetet kérsz.13. Ha a gyermek azt mondja neked vagy apának, hogy a szünetkérés hülyeség.14. Ha a gyermek egyszerűen értetlennek tetteti magát lefekvés időben.15. Ha a gyermek az új rúzsodat filctollnak használja az új könyveden, ami épp két órával azelőtt, hogy megérkezett a webshopból.16. Ha a gyermek tigriscsíkokat rajzol az arcára épp azelőtt, hogy el kellene indulni a fogorvoshoz.17. Ha “véletlenül” “kiborul” “egy kis” csokis tej a kanapéra, mert “a kutya úgy szereti”.18. Sikítás, könyörgés, kiabálás, ordítás, sírás, verekedés, nyafogás, hangos beszéd vagy a láb húzása minden egyes alkalommal, amikor beszélsz telefonon.19. Ha a gyermek nem akar beülni az autósülésbe.20. Ha a gyermek nem akar megfürödni.21. Ha a gyermek nem akar enni.22. Ha a gyermek nem akar semmit sem csinálni, amire te vagy a párod kéritek, még ha követelitek vagy irracionálisan könyörögtök is érte.A fenti esetek bármelyikében azonnali kezelés javasolt.

A leggyakrabban alkalmazott terápiák:

1. Randi kettesben apával.2. A kedvenc ételed beiktatása soron kívül.3. Fürdés. Egyedül. A kád tele habbal, kezed ügyében egy jó könyv vagy magazin. Hovatovább éghet gyertya is a kád szélén.4. Szülői blog írása. Ami ki akar jönni, hadd jöjjön!5. Káromkodni egy hatalmasat úgy, hogy a gyerekek ne hallják. Magadban.6. Ezt a mantrát ismételgetni: ez csak egy ilyen időszak. Hamarosan könnyebb lesz.7. Segítség kérése a nagyszülőktől, bébiszittertől, hogy eltölthess 1-2 órát egyedül, és kiengedhesd a gőzt.Bár nagyon sok szülő számolt be arról, hogy Na Ne Szindrómában szenved, az esetek mind egyediek. A kutatások szerint leginkább HUMORRAL KEZELHETŐ a Na Ne Szindróma. A cikk forrása itt.Kapcsolódó cikkeink: