Kisgyerek

Tippek a színek tanításához

Játékos formában könnyen megtaníthatod a színeket a gyermekednek. Ehhez adunk néhány ötletet.
2019. Szeptember 23.
Tippek a színek tanításához (fotó: iStock)

A színek megtanulásának egyik módja, ha a napi tevékenységek során elmondod éppen milyen színű a ruha, amit felvesztek, az étel, amit főztél, a kutya a parkban, a virág, amit megszagoltok. Vannak olyan kisgyerekeknek szóló könyvek, amelyek kifejezetten a színek mentén szövik a történetet, de még ennél is jobb móka, ha valamilyen játékos formában tanítod meg a színeket.

Színes rizs

Önts egy csésze rizst egy dobozba, majd adj hozzá ételfestéket. Tölts hozzá 2 evőkanál ecetet. Zárd le a dobozt és alaposan rázd össze. Sütőpapírra borítsd ki a festett rizst, hagyd száradni egy éjszakán át. Több színt is elkészíthetsz, így még érdekesebb lesz. Keverd össze a különböző színű rizsszemeket, a keveréket öntsd bele egy dobozba. Rejts el benne mindenféle kincseket. Válogassátok szét az elrejtett tárgyakat színek szerint csoportosítva.

Színes kincsvadászat

Írjuk a színhez passzoló filccel a papírzacskóra a szín nevét. Kérjük meg a gyereket, hogy vadásszon össze a lakásból adott színű dolgokat és tegye a zacskóba. Egy nap csak egy színt gyakoroljatok.

Az alábbi videóban meg is nézheted mindkét színtanulási játékot.

Kapcsolódó cikkeink: