Kisgyerek

Videóban mutatta meg egy édesanya kislánya „trükkjét” arra, hogy vele maradjon alvás közben

Remek módszert talált ki a kétéves kislány, hogy édesanyja ne tudjon kisurranni, miután ő elaludt.
2023. December 07.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Édesanyja osztott meg videót a hamarosan kétéves Abigail-ről, akinek van egy „trükkje” arra, hogy biztosítsa azt, hogy édesanyja mellette maradjon, amíg ő szundikál, és ne tudjon kiosonni, amikor elaludt.

„Megbizonyosodtál arról, hogy anya most nem tud kiosonni” – írja videója elején Meghety Foudoulian, a kislány édesanyja. A felvételen pedig közben azt látjuk, ahogy Abigail alvás közben édesanyja arcán tartja a kezeit – hogy így garantáltan megérezze, ha ki akarna lopakodni a szobából, miközben ő éppen szundikál.

„Örökké szundikálás csapdába estem” – mondta el az édesanya a Today.com portálnak, aki megosztotta azt is, hogy Abigail korábban úgy aludt egyedül a kiságyában, mint egy kisangyal, két-három hónapja, amikor megszületett a kisöccse, Luca, felhagyott ezzel.

Miután szülei megoldásként egy nagyobb ágyba költöztették a kisgyereket, Abigail rájött, hogy ez extra helyet jelent arra, hogy édesanyja vagy édesapja odafeküdjön mellé, amíg elalszik.

„Minden alkalommal más-más módon próbál odakötni engem. És meg kell várnom, amíg mélyen elalszik, hogy ki tudjak lopakodni” – mondta Foudoulian. Korábban édesanyja felsőjének ujjába bújtatta a kezeit, de amikor egyszer felébredt, és rájött, hogy így Meghety ki tud osonni, kipróbált valami újat: szeretetteljesen, de határozottan édesanyja arcán tartja a kezeit. Ezt dokumentálta Foudoulian a videójában.

A felvételnél hozzászólásban több szülő is megosztotta a saját kisgyermeke hasonló módszerét: az egyik anya például elmondta, hogy négyéves kisfia a lábával való folyamatos kontaktust találta ki, másnak az álla alatti területet fogja a gyermeke, egy édesanya kisfia pedig a haját tekeri a saját keze köré. Valaki pedig egyszerűen azt írta, hogy a fiának biztosan van egy hatodik érzéke arra, ha megpróbálna kimenni a szobájából. Sok kisgyereke pedig hasonló trükköt vet be, mint Abigail.