Zöldbabfelfújt koktélparadicsommal
Hozzávalók négy személynek:
50 deka kígyóbab, étolaj, egy fej hagyma, só, őrölt kömény, oregánó, kakukkfű, két gerezd fokhagyma, húsz darab koktélparadicsom, 20 deka gomolyasajt, három tojás, 3 deci natúr joghurt, öt evőkanál zabpehely, egy evőkanál zabkorpa, vaj a (27 centi átmérőjű) tűzálló tál kikenéséhez
Így készül:
Vágd apróra a hagymát, és kevés olajon kezdd párolni. Szórd rá a megtisztított, 2 centis darabokra vágott kígyóbabot és két kávéskanál őrölt köményt, egy evőkanál kakukkfüvet, kevés sót. Önts hozzá kevés vizet, és párold, amíg majdnem teljesen megpuhul. Tedd félre hűlni. Keverd össze botmixerrel a joghurtot, a fokhagymagerezdeket, a tojásokat, némi sót, azután keverd bele a zabpelyhet és egy teáskanál oregánót.
Kend ki a tűzálló üveg- vagy porcelántálat vajjal, szórj rá zabkorpát, majd terítsd szét benne egyenletesen a zöldbabot. Öntsd rá a tojásos joghurtot, majd told a 160 fokosra előmelegített sütőbe. Tizenöt perc múlva húzd ki, nyomkodd bele a megmosott koktélparadicsomokat, szórd meg gomolyasajtkockákkal és oregánóval. Told vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra.
Mit kap a baba?
7-8 hónapos kortól: Ha már tud kézzel enni, adhatsz neki a puhára párolt zöldbabdarabkákból. Ha inkább a pépeset szereti, turmixolj össze neki egy kis hagymás zöldbabot egy-két szem nyers koktélparadicsommal vagy paradicsomlével, és kínáld ezzel a finom pürével.
10-12 hónapos kortól: Először csak keveset adj a családnak készített felfújtból, hogy lásd, bírja-e a tojást és a túrót. Kockákra vágva ügyesen meg tudja enni kézzel! De százszázalékos paradicsomlével keverve turmixolhatod is az adagját.
További finomságok az egész családnak: