Kisgyerek

Zseniális trükkje van egy anyának arra, hogy kisgyereke időben lefeküdjön

Az édesanyának is rengeteg gondja volt korábban az altatással, de kifejlesztett egy módszert, ami a legtöbb esetben remekül működik. Mi a trükkje?
2022. Február 23.
Zseniális trükkje van egy anyának arra, hogy kisgyereke időben lefeküdjön (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

Az esti lefekvés ideje olykor bizony pokoli tud lenni, ha a kicsik úgy döntenek, hogy szeretnének sokáig fent maradni. Egy anya megelégelte, hogy szinte minden este közelharcot kell folytatnia a kislányával a lefekvés miatt, ezért ördögi módszert fejlesztett ki – írja a 24.hu Mirror című lap nyomán.

Az Ashley Molina nevű édesanya egy TikTok-videóban osztotta meg, hogy a titok lényege az, hogy a kislánya nem tudja, hogy az alvásidő számára este nyolckor van. Ezért negyed nyolckor azt mondja a kislányának, hogy eljött a lefekvés ideje – de gyermeke eldöntheti, hogy szeretne-e sokáig fent maradni. A legtöbb a válasz az, hogy igen.

@_ashley..m Save the bedtime drama! #parentsoftiktok #bedtimeroutine ♬ original sound – Ashley Molina

Ilyenkor Ashley beállít egy ébresztőt a telefonján háromnegyed nyolcra, és azt mondja a kislánynak, hogy ébren maradhat addig, amíg az nem jelez. Háromnegyed nyolctól nyolcig van idő arra, hogy a lánya valamilyen módszerrel húzza még az időt – kérjen még egy pohár vizet, kimenjen mosdóba, stb. – de nyolcra így is szinte minden este ágyban van.

Az édesanya videóját az elmúlt napokban közel 770 ezren nézték meg.

Forrás: 24.hu