Hétvégén gyakorlatilag nyár volt, az RTL stábja ezért a Balatonra látogatott, megnézték, milyen árak vannak. Azt találták, hogy egy adag babgulyásért 2390 forint, egy pörköltért 3590, a harcsapaprikás túróscsuszával adagjáért pedig 2990 forintot, egy gombóc fagyi pedig már most 600 forintba kerül.
A csatornának nyilatkozó egyik vendéglátós elmondta, hogy az előszezonban megpróbálják tartani a tavalyi áraikat, de a főszezontól a vásárlók átlagosan 10 százalékos emelésre számíthatnak.
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint nemcsak a Balatonon, hanem országszerte áremelésekre kell számítani. Kovács László elmondta, hogy a megemelt árakat a vendéglátósok a kereslethez igazítják az emelkedő költségek és az infláció ellenére is. „A vendéglátósok óvatosan emelnek, 8-10 százalékos emelésekről tudunk a közeljövőben, illetve van, aki ezt már meg is lépte” – mondta az ipartestület elnöke.