Pénztárca

A sajtos-tejfölös lángos kétezer, egy gombóc fagyi ötszáz forint is lehet

További drágulás várható a tavaszi-nyári szezonban: egy gombóc fagyi ára elérheti az 500 forintot, a sima lángosért nem nagyon fizetünk majd 900 forint alatt.
2023. Március 27.
Olvadó fagyi
Kép: Getty Images

Az idei szezonban egy gombóc fagyiért akár 500 forintot is fizethetünk – számolt be róla az RTL híradója. A csatornának megszólaló cukrászok elmondták, hogy ennél drágábban már nem adhatják a fagyit anélkül, hogy lényegesen visszaesne a forgalmuk, ugyanakkor még az 500 forintos ár mellett sem nagyon marad hasznuk.

A Cukrász Ipartestület elnöke szerint 10-15 százalékos általános drágulás várható és ez a rezsiköltségek drasztikus megemelkedése miatt van. Az infláció miatt pedig sokkal drágábbak lettek az alapanyagok, amiket sok esetben külföldről kell behozni.

A nyári szezon másik slágere a lángos. A G7 cikkéből kiderül, hogy egy sima lángost nem úszunk majd meg 900 forint alatt, a sajtos-tejfölösért akár 2000 forintot is fizethetünk. A balatoni büfék többsége még nem nyitott ki, és nem is tudják még biztosan milyen árakkal terveznek, de több körülmény miatt is drágulás várható: az alapanyagok árai mellett közrejátszik benne a munkaerő-hiány, a rezsiárak emelkedése és az is, hogy a többi büfés, lángosos mennyivel emeli az árait. Nagyjából 20-30 százalékos áremelkedésre számíthatunk.

Forrás: g7.hu / Telex.hu