Teherbeesés

7 ok, ami miatt érdemes bevállalni a 4. gyereket

Ha még bizonytalanok vagytok a negyedik baba vállalását tekintve, íme, néhány praktikus ok, ami segítheti a döntést.
2022. Október 12.
nagycsalád
Jöhet a 4. baba?

Nem érzitek teljesnek a családot három gyermekkel, de még abban sem vagytok biztosak, hogy szeretnétek bevállalni egy negyedik babát? Michelle Stein, a Babycenter szerzője a hasonló helyzetben lévő szülőkkel osztott meg néhány praktikus indokot.

  1. A négy vagy több gyermekes szülők a legboldogabbak. Egy ausztrál tanulmány szerint a nagycsaládos anyukák és apukák számoltak be a legmagasabb elégedettségről. Így még a tudomány is támogatja ezt a döntést.
  2. Már biztosan van otthon minden babafelszerelés. Valószínűleg szinte mindent megspórolhatsz. Ne törődj azzal, hogy a kiságyba már bevéste a fognyomát az első három baba, vagy hogy hiányzik egy játékkészlet fele.
  3. Így ismét páros számú gyermeked lesz. Ez a szerző szerint azért lehet jobb, mert a testvérek hajlamosak párba rendeződni, így játszani. Hogy ne maradjon ki egyik gyerek sem semmiből, vagy hogy éppen mindenkinek legyen majd társa a hullámvasúton, amikor vidámparkba megy a család a nyaraláson, ez is lehet egy szempont.
  4. Nagy autó a családnak? Valószínűleg már az is van. Steinéknél saját példájukat hozva legalábbis a három gyerek jelentette a fordulópontot ahhoz, hogy kisbusz-tulajdonosok legyenek – amiben van még egy szabad hely, ami egy újabb utasra vár.
  5. Már tudod, hogy a szíveddel tudnál szeretni még egy gyermeket. Sokak félelme a második baba előtt, hogy mi lesz, ha nem tudja majd úgy szeretni, mint az elsőt. De a második – és a harmadik – babának köszönhetően már megtanultad, hogy nem kell félni emiatt, és van elég hely a szívedben még egy gyermeknek.
  6. Még mindig van egy szép és kedves neved a tarsolyban, amit még nem használtál fel. Igen, abban a megtiszteltetésben volt részed, hogy három embert olyan néven nevezz el, amit kaptak. De még mindig van egy listád a számodra kedves nevekkel, ami kárba veszne, ha nem lenne több babátok.
  7. Valószínűleg már a jelenlegi ponton is hangosak és kaotikusak a napok. De tényleg sokkal nehezebb lenne néggyel, mint hárommal? Ezt természetesen mindenkinek magának kell átgondolnia.

Forrás: babycenter.com

Nyitókép forrása: Getty Images