Teherbeesés

A korkülönbség igenis számít a párkapcsolatokban

Kezdetben azok a férfiak a leginkább elégedettek, akik jóval fiatalabb nőt vettek feleségül. A házasság azonban ilyenkor hat-tíz év alatt igen gyakran tönkremegy - derül ki egy kutatásból.
2017. Augusztus 17.

Hosszú távon a hasonló korúak kapcsolata a legboldogabb

Úgy tűnik, hosszútávon azok a házasságok működnek a legjobban, amelyek két hasonló korú ember szövetségéről szólnak. Ilyenkor a pár sokkal inkább összhangban van, hasonló életszakaszon mennek keresztül, megegyeznek a prioritásaik, és anyagilag sem függ egyik a másiktól.

A szakemberek 13 éven át tanulmányozták több ezer ausztrál háztartást, és megállapították, hogy a legtöbb esetben anyagi problémák miatt érnek véget azok a házasságok, ahol nagy a korkülönbség.

“A férfiak kezdetben a jóval fiatalabb feleség mellett elégedettebbek, s az idősebb nők mellett kevésbé boldogok. Ugyanez a nőkre is jellemző: leginkább a jóval fiatalabb férjnek örülnek, s a legkevésbé a sokkal idősebb férj teszi őket boldoggá” – mondja a kutatás vezetője, Terra McKinnish, a University of Colorado munkatársa.

Idővel aztán ez mindkét nem esetében változik: minél nagyobb a korkülönbség, annál drasztikusabban. Mint kiderült, hosszútávon a hasonló korú párok a legboldogabbak együtt.

Ezek is érdekelhetnek:

Forrás: Medipress