Teherbeesés

A spanyol állam a szingliknél is támogatja a mesterséges megtermékenyítést

Újból hozzáférhető lesz az állami finanszírozású mesterséges megtermékenyítési program az egyedülálló nők, illetve leszbikus nők számára is Spanyolországban.
2018. Július 09.

Isabel Celaá szocialista politikus felidézte: az elérhető közszolgáltatások listájáról 2014-ben vette le ezt a lehetőséget a konzervatív néppárti kormány, és az egészségügyi minisztérium most rendelettel kívánja visszaállítani.

A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a spanyol kabinet több intézkedésről is döntött annak apropóján, hogy ezekben a napokban zajlanak a melegbüszkeség hetének rendezvényei a spanyol fővárosban.

A kormány úgy határozott, hogy június 28-át hivatalosan az LMBTI-büszkeség napjának nyilvánítja Spanyolországban (a betűszó a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és interszexuálisok közösségére utal).

Az esélyegyenlőségi minisztérium keretein belül létrehozzák az egyenlő bánásmód és sokféleség főigazgatóságát, továbbá munkacsoportot alakítanak az iskolai együttélés stratégiai tervének kidolgozására, hogy megszüntessék a nemi irányultság szerinti diszkriminációt az oktatási intézményekben.

“A sokféleséget tiszteletben tartva szeretnénk élni” – fogalmazott a kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy ezek a döntések képviselik a folytonosságot a szocialista Zapatero-kormány (2004-2011) politikájával, amely 13 évvel ezelőtt engedélyezte az azonos neműek házasságát Spanyolországban.

Kapcsolódó cikkeink mesterséges megtermékenyítés témában:

Forrás: MTI