Teherbeesés

Bezár a Kaáli Intézet

Jövő hónapban bezár a kaposvári Kaáli Intézet. A városi kórház viszi tovább a lombikprogramot.
2017. Szeptember 19.

A kórház múlt héten adott ki egy közleményt, miszerint a Kaáli Intézet vezetésével egy éve folynak tárgyalások annak érdekében, hogy az ellátás folyamatos maradjon.

A Sonline kérdésére Mánfai Zoltán, a kaposvári Kaáli Intézet orvos-igazgatója elmondta, hogy a kaposvári Kaáli Intézetben a betegellátás megszűnik, Kaáli professzor utasítására. A folyamatban lévő kezeléseket végigviszik, de újakat már nem fognak indítani.

Hogy pontosan mi várható a jövőben, az nem teljesen világos: Kaáli professzor a Sonline-nak azt mondta, hogy arról nincsenek információi, hogy hogy állnak a tárgyalások a kórház és a Kaáli Intézet között, de azt szeretné, ha jól működne az átállás.

Mánfai Zoltán azt is elmondta, hogy a kórházi közlemény céloz egy egyezségre, amit a kórház részéről aláírtak, de Kaáli professzor még nem. Ez azonban egy évvel ezelőtti helyzet.

Mánfai Zoltán orvos-igazgató hozzátette, hogy a szeptember elsejei kormányrendelet a kaposvári kórházat említi meg, mint potenciális szolgáltatót. Tehát kormányzati döntés van arról, hogy a kaposvári kórházban legyen egy állami meddőségi centrum, ez nem a Kaáli professzorral való tárgyalások függvénye, hanem eldöntött tény.

Kapcsolódó cikkeink:

Megszűnik a debreceni Kaáli Intézet

Kaáli Intézet: “Nem játszunk Istent!”

Forrás: Sonline.hu