Teherbeesés

Egy hét alatt kétszer esett teherbe

Ritka, de létező jelenség a szuperfetáció.
2023. Október 15.
Terhességi teszt
Kép: Getty Images

Az amerikai Dee Michelle úgy gondolta, hogy várandóssága idején már nem tud újra teherbe esni, ezért miután megtudta, hogy gyereket vár, már nem védekeztek párjával – írja a New York Post.

A lap beszámolója szerint a nő egy héttel azután, hogy megtudta orvosától, gyereket vár, komoly fájdalmakat tapasztalt. Újra felkereste az orvosát, a legrosszabbtól tartva. Az orvosa az ultrahang vizsgálat során nemcsak azt erősítette meg, hogy minden rendben van a babával, de azt is, hogy újabb terhességet lát. Egészen pontosan nem is egy új magzatot, hanem magzatokat, ugyanis másodjára már ikerterhességről volt szó. Az asszony úgy nyilatkozott, hogy elsírta magát a hír hallatán, hogy három gyereket kell világra hoznia.

A jelenséget szuperfetációnak nevezik és nagyon ritka. Arról van szó, hogy egy már terhes nő újra várandós lesz. Az orvostudomány számára egyelőre nem tisztázott, milyen folyamatok játszanak szerepet a szuperfetációban.

A gyerekek még 2020 júliusában fogantak, és egy perces eltéréssel születtek meg. Az első baba a vizsgálatok szerint egy héttel lehet idősebb a testvéreinél.

A házaspárnak azóta született még egy gyermeke, így a három lányuk mellett egy fiút is nevelnek.