Teherbeesés

Hírességek, akik meddőséggel küzdöttek

A hírességek között is szép számmal vannak, akik tudják, milyen fájdalmasak a meddőségi problémák.
2022. Július 04.
Hírességek, akik meddőséggel küzdöttek (kép: Getty Images)

Annak ellenére, hogy milyen sok embert érint, a meddőség még mindig a világ legmagányosabb dolga. Sokáig tabu volt beszélni a meddőségi kezelésről, ezért is fontos, ha híres emberek állnak ki és mesélnek saját küzdelmeikről. Az évek során Hollywood legnagyobb sztárjai megtörték a csendet, és megosztották történeteiket a világgal.

Michelle és Barack Obama

A Good Morning Americának adott exkluzív interjúban a volt First Lady elárulta, hogy 20 évvel ezelőtt elvetélt. Amikor a 30-as évei közepén volt, egyre inkább kezdett tudatában lenni annak, hogy nála is ketyeg a biológiai órája. A teherbeesési nehézségei végül oda vezettek, hogy IVF segítségével esett teherbe lányaival, Maliával és Sashával.

Chrissy Teigen és John Legend

Mielőtt a sztárpárnak megszülettek volna Luna és Miles gyerekeik, sok buktatóval kellett szembenézniük. “Szerintem különösen nehéz, ha megy természetes úton a teherbe esés. Szeretnéd azt érezni, hogy minden rendben működik, és azt akarod, hogy minden tökéletes legyen, de néha nem az” – mesélte Legend a Cosmopolitan magazinnak. Teigen többször is átesett az IVF-en, mire megkapták a remélt eredményt. “Rájössz, hogy sok minden a szerencsén múlik, és nem hibáztathatod magadat a dolgokért” – mondja a The Cutnak.

Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness

Jackman és felesége is megpróbáltatásokat élt át, mielőtt végre bővült a családjuk. Miután meddőséggel szembesültek, IVF-en mentek keresztül, de több vetélésük is volt. Végül úgy döntöttek, hogy felhagynak a próbálkozással és inkább az örökbefogadás felé fordultak. A pár 2000-ben fogadta örökbe első gyermeküket, Oscart, majd 2005-ben lányukat, Avát. “Abban a pillanatban, amikor Oscar megszületett, az összes szívfájdalom egyszerűen elmúlt. El sem lehet magyarázni, milyen hihetetlen érzés ez, és milyen lavinaként zúdulnak az érzelmek az emberre”- mondta Jackman az E! Newsnak még 2012-ben.

Celine Dion

A szupersztár többször is próbálkozott a mesterséges megtermékenyítéssel, mielőtt 2001-ben néhai férjével, Rene Angélil-lel megszületett a fia, Rene Charles. A People-nek adott 2010-es interjújában elmondta, hogy addig folytatta a kezeléseket és a hormoninjekciókat, amíg azok nem váltak be, és teherbe nem esett. Még abban az évben ikerfiúknak adott életet.

Nicole Kidman

Nicole Kidman színésznő két gyermeket fogadott örökbe, amikor még Tom Cruise felesége volt, később pedig két biológiai gyermeke született férjével, Keith Urbannel. A pár második közös lánya, Faith “gesztációs hordozóval” született, ez a kifejezés, amelyet Kidman és Urban arra utal, hogy a béranya által kihordott baba az övék. Kidman az ausztrál 60 Minutes című műsornak így nyilatkozott: “A termékenységgel való küszködés nehéz dolog. Olyan helyzetben voltunk, hogy kétségbeesetten akartunk még egy gyermeket. Nem tudtam teherbe esni. Már attól is elérzékenyülök, ha erről beszélek, mert annyira hálás vagyok.”

Brooke Shields

Hét IVF után Brooke Shieldsnek és férjének, Chris Henchynek most már van egy kislánya, Rowan.  Shields a People-nek elmondta, hogy a pozitív hozzáállással együtt a humor is segített nekik átvészelni a meddőséggel járó nehézségeket.

Mariah Carey

Az akupunktúrával kiegészített termékenységi kezelések segítettek Mariah Carey-nek abban, hogy 40 évesen megfoganjanak az ikrek, Moroccan és Monroe. Egy interjúban Carey elmondta, hogy minden hónapban progeszteront szedett. “Aztán amikor terhes lettem, 10 hétig kellett a progeszteront szednem. Ez 50 százalékkal minimalizálja a vetélés esélyét.”

Emma Bunton és Jade Jones

Amikor Bunton 25 éves volt, nem sokkal azután, hogy a Spice Girlssel útjaik elváltak, endometriózist diagnosztizáltak nála, és évekig tartó meddőséggel kellett szembenéznie. “Ez majdnem összetört engem. Tudtam, hogy a megfelelő partnerem van; tudtam, hogy anya akarok lenni” – mesélte a Stella magazinnak. “Nem adtam fel a reményt, de nem jött össze.” Végül ötévnyi küzdelem után az egykori popsztár teherbe esett. Azóta két fiúgyermeknek, Beau-nak és Tate-nek adott életet.

Jimmy Fallon és Nancy Juvonen

A Tonight Show műsorvezetője és felesége, Nancy Juvonen öt évig küzdöttek meddőséggel. “Egy csomó dolgot kipróbáltunk” – mondta a Today Show-ban. “Bárki, aki próbálkozott már, tudja, hogy ez egyszerűen borzalmas.” De végül, és mondhatni titokban, béranya mellett döntöttek és megszületett Winnie lányuk.

Marcia Cross

A Született feleségek sztárja, Marcia Cross tudta, hogy nehéz lesz teherbe esnie 42 évesen. Ő és férje, a tőzsdeügynök Tom Mahoney a nászút helyett IVF-kezelésekre jártak. “Még nem voltam 30, amikor már vágytam gyerekre. De a szerelem és a házasság csak nem jött – mondta a Healthnek. “A negyvenes éveim elején az örökbefogadást fontolgattam, és megpróbáltam egyedül teherbe esni egy spermadonor segítségével, de egyik sem jött össze. Nagyon-nagyon nehéz teherbe esni a negyvenes éveidben.” De végül sikerült; Cross most két lánynak, Savannah-nak és Edennek az anyukája.(Cikk forrása: thebump.com)