Teherbeesés

Igazi ritkaság: egypetéjű hármasikreik születtek

A spontán hármasikres várandósság is nagyon különleges, de az pláne valódi ritkaság, ha egypetéjű ikertestvérek is a babák.
2023. Október 17.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Egy amerikai, Louisiana államban élő házaspárnak nemrégiben születtek hármasikreik, akik nagyon ritka módon természetes úton fogant egypetéjű hármasikrek. A babák – Claire Elizabeth, Ella Katherine és Lily Caroline – augusztus 28-án jöttek világra, a vártnál korábban. Édesanyjuknál, Haley Cordaro-nál a 31. héten indult be a szülés, számolt be róla a People.

A pár elmondta a lapnak, hogy nagyon áldottnak és szerencsésnek érezték magukat, hogy túljutottak a 32. héten, és három egészséges babájuk született. „Tudjuk, hogy várnak ránk kihívások, de el vagyunk ragadtatva a lányokkal való új életünk miatt” – tette hozzá Matthew Cordaro és Haley Cordaro, akik egy hároméves kislány szülei is.

A pár nagyon meglepődött, amikor ez ultrahangos vizsgálaton először értesültek arról, hogy hármasikreket várnak, hiszen a családjuk egyik oldalán sem szerepelnek többesiker testvérek. A Willis-Knighton South & the Center for Women’s Health kórház – ahol a babák világra jöttek – szerint a természetes úton fogant egypetéjű hármasikrek esélye egy az 1-200 millióhoz.

A kisbabák várhatóan jövő héten mehetnek haza szüleikkel a kórházból. A házaspár elmondta a lapnak, hogy alig várják, hogy milyen lesz ennyi kislányt nevelniük. „Már van egy hároméves kislányunk, és így, hogy érkezett még három, csodálatos lesz, hogy mindannyian együtt nőhetnek fel, legjobb barátokként” – mondta az édesapa.