Teherbeesés

Ovulációs teszt: hol kapható és mennyibe kerül?

Ovulációs tesztet elsősorban gyógyszertárakban és drogériákban lehet kapni. Természetesen létezik online vásárlás is, az árak pedig elég szórtak.
2017. Március 09.

Egy ciklushoz legalább öt darab tesztet érdemes vásárolni annak érdekében, hogy biztos, értékelhető eredmény szülessen. Ugyanis van, hogy több nap szükséges ahhoz, hogy elérjük az úgynevezett LH (luteinizáló hormon) csúcsot vagyis a peteérést. Az ovulációs teszt az LH hormonszint növekedésével a vizeletből kimutatva jelzi az ovuláció várható időpontját. Olyan tesztet érdemes kipróbálni, amelyik megfelel az európai uniós szabványoknak. Létezik csík formátumú teszt és kazettás.

A Rossmann-ban kapható Facelle ovulációs teszt, amely 5 db-os 2499Ft-ba kerül, míg az ugyanitt kapható 4 darabos Expect LH ovulációs tesztkészlet 1699Ft-ba. Érzékenység szempontjából nem találtunk a leírásban különbséget.

Több gyógyszertárban is kapható a Clearblue digitális ovulációs teszt, amely 10 darabos kiszerelésű és patikai ára 6 269 Ft, ha azonban internetes rendeléssel vásárolod, akkor 5 643 Ft-ba kerül. A Clearblue Digital ovulációs teszter használatával meg lehet állapítani az ovulációs hormon szintjének emelkedését 24-36 órával az ovuláció előtt és meg lehet állapítani a ciklus 2 leghatásosabb napját teherbeesés szempontjából – olvashatjuk a termékleírásban. Azt ígérik, hogy 99%-os pontossággal kimutatja az LH hormonszint emelkedését, mindössze 3 perc alatt.

Szintén gyógyszertárakban kapható a Corax Ovu-LH termékenységi teszt (5 darabos kiszerelésben) – 3 643 Ft de online nem patikai változatban találtunk 3239Ft-ért is. A termék ismertetőjében az áll, hogy ha hormonkibocsátás figyelhető meg a teszt segítségével, akkor nagy valószínűséggel bekövetkezik az ovuláció 24-48 órán belül.

A Gabriel OVU hLH termékenységi teszt (7 darabos) és 3 691 Ft-ba kerül, normál érzékenységű teszt.Patikákban kapható a WALENTIN ovulációs teszt 5 darabos, amelynek patikai ára 3360 Ft, internetes ára 3024 Ft.

A Fertinet.hu-tól rendelhető vizeletsugaras ovulációs teszt, 5 db-os, normál érzékenységű 2 100 Ft-ba, kazettás ovulációs tesztjük, amely 20 db-os, normál érzékenységű, 3100Ft-ba, 25 db-os, extra érzékenység ovulációs tesztjük pedig 3600Ft-ba kerül. Ha az ovulációs tesztet terhességi teszttel együtt csomagban vásárolod, akkor 4100Ft-ba kerül a 25+5 db-os kiszerelés.

A BENU online gyógyszertárból normál érzékenységű, 5 darabos ovulációs termékenységi tesztet rendelhetünk 2 999 Ft-ért.

Kapcsolódó cikkeink:

Hogy működik az ovulációs teszt?

Ma termékeny vagyok, drágám!