Terhesség

6 tipp, hogyan élvezheted a karácsonyt terhesen

Ez az év legszebb időszaka, különösen akkor, ha terhes vagy. Gondold csak végig, az izzadós szezon már lecsengett - leszámítva persze azokat a fránya hormonokat -, és végre előkerülhetnek a pihepuha sálak és kötött holmik is a szekrényből.
2017. November 29.
Így élvezd a karácsonyt terhesen

Terhesen is ugyanannyira kiélvezheted a karácsonyt, mint előtte. Ahelyett, hogy azon agyalnál, hogy a családi menüről le kéne húzni bizonyos ételeket, most végre észrevétlenül csempészheted az asztalra a kedvenc terhes fogásaidat.

Mit ehetsz karácsonykor terhesen?

Értelemszerűen az alkoholt és a szilveszteri pezsgőt, vagy a brie sajtot az ünnepi szezon alatt is kerülnöd kell, de ez nem jelenti azt, hogy amíg a többiek szórakoznak, neked mogorván kellene a sarokban gubbasztanod. Válaszd az üdítőt, lehetőleg szénsavmenteset és pár vegetáriánus fogást ha szereted és egyél sok diót! Ebben a cikkben részletesen összegyűjtöttük, hogyan táplálkozz, ha babát vársz, itt pedig azt is megtudhatod, mit miért eszel terhesen.

Változtass a közösségi szokásaidon

Ha a tavalyi karácsony inkább a rokonlátogatásról, utazásról szólt, idén csavarj a dolgokon egyet! Hívd át inkább magadhoz te a rokonokat, vagy sétálj sokat a karácsonyi vásárokon. Romantikázzatok a karácsonyi fényekben, használjatok ki minden pillanatot.

Kezdjetek új hagyományokat

Jövő karácsonykor már lesz egy kisbabád (izgatott nyelés engedélyezve) de ez nem jelenti azt, hogy a családi hagyományok megalapítását ne lehetne már idén elkezdeni. Legyen szó akár egy bizonyos programról, egy máskor nem fogyasztott sütiről, vagy egy filmről, amit innentől minden évben karácsonykor néztek meg.

Vásárolj online

Ha már nem bírod a tömeget, vagy csak egész egyszerűen nem akarsz annyit cipekedni, intézd a bevásárlást online. Az ajándékok legtöbbjét könnyedén beszerezheted a világhálón is, nem kell értük lejárnod a lábad.

Engedd szabadon az érzéseidet

Terhesen bizony sokkal érzékenyebb tud lenni az ember lánya, de a karácsonyi szezon szerencsére kiváló táptalaja a giccsnek és a túláradó érzelmeknek. Ha valamikor, akkor ilyenkor a környezeted is sokkal emocionálisabb, így te is szabadjára engedheted érzéseidet.

Irányíts, mint a legnagyobbak

Különösen ha úgy érzed, összecsapnak a hullámok a fejed fölött. Már nem csak magadra kell odafigyelned, így ne hajtsd magad túl, ossz le annyi feladatot, amennyit csak tudsz. Ha ez azt jelenti, hogy ha hozzátok jönnek a rokonok vendégségbe, akkor nekik kell hozniuk a kaját, hát legyen! Sőt akkor se legyen lelkiismeretfurdalásod, ha a partnered egyedül díszíti a karácsonyfát.

Kapcsolódó cikkeink: