Terhesség

7 dolog, amiért jó nyáron terhesnek lenni

Következzen néhány ok, miért is olyan jó dolog a legmelegebb évszakban terhesnek lenni.
2020. Július 11.
Ezért jó nyáron terhesnek lenni (Fotó: Getty Images)

Jessica Pollack, a Today’s Parent szerzője összegyűjtött néhány érvet, miért is szeretett annyira nyáron várandósnak lenni. Ha te is éppen most várod a kisbabád, ezekkel lehet, hogy te is egyet értesz majd!

Szabadság a feldagadt lábaknak

Igen, a lábak valóban jobban feldagadhatnak nyáron, mint télen, de legalább lehet szandált, vagy kényelmes papucsot viselni! CJ Blennerhassett, Nova Scotia-i szülésznő szerint noha a nyári cipők kényelmesek, a duzzanatot nem feltétlen csökkentik. – A szandálok rendben vannak addig, amíg jól támasztják a lábakat, és nem szorítanak – mondta. A lábdagadáson segíthet még a megfelelő folyadékfogyasztás, a rendszeres séta, a lábak felpolcolása pihenés közben, és néhány lábgyakorlat. Arra érdemes figyelni, hogy míg a duzzanat eloszlása arányos, az teljesen normális, de ha hirtelen a láb egyik pontja, például az egyik láb jelentősen nagyobbra duzzad, mint a másik, akkor haladéktalanul fel kell keresni az orvost.

A lenge nyári ruhák

A nyári, lenge, bohém ruhák nagyon kényelmesek, és akár a baba születése után is lehet ezeket hordani, hála a szabásuknak. A rövidnadrágok és kényelmes, szellős, természetes anyagból készült ingek is nagyon kényelmesek a nyári ruhatárból, és nem kell a kismama pulóverekkel és kabátokkal sem bajlódni.

Azok az ízletes idénygyümölcsök és zöldségek

Nyáron rengeteg ízletes szezonális zöldség és gyümölcs érik be, gondolj csak a málnára, sárgabarackra, cseresznyére, dinnyére, a zsenge borsóra vagy a cukkinire. Ez jelentősen megkönnyíti az egészséges étkezést a babavárás idején is, és a rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök a baba fejlődésének is jót tesznek. Arra azért figyelj oda, hogy mindent moss meg alaposan!

A nyári pancsolás

A terhesség alatt is nagyon jól eshet hűsölni egy medencében, elmenekülve a hőhullámok elől. Egy kis úszkálás segít abban is, hogy aktív maradhass, mert nem terheli meg az ízületeket és szalagokat sem.

Séta a szabadban

Nem csak a vízben lehet mozogni nyáron, egy kis séta, túrázás is ideális mozgásforma. – Ha biztonságban érzi magát a kismama a szabadtéri sétával kapcsolatban, akkor ez is ideális mozgásforma, amely nem csak fizikailag lehet rá jó hatással, de a hangulatára is – mondta Blennerhassett. Ha pedig a baba nyáron is születik, a szülés utáni regenerálódás része is lehet egy-egy rövid séta, ha nem érzi megterhelőnek az anyuka.

Önbizalomnövelés

A Today’s Parent olvasói arról számoltak be, hogy büszkén viselik pocakjukat nyáron is, és az egyrészes fürdőruhák helyett bátran vesznek fel bikinit is a vízparton. Jessica Pollack is arról számolt be, hogy várandóssága 5. hónapjában nyáron az elején még egyrészes fürdőruhákat választott, de aztán rájött, hogy inkább megpróbálkozik a bikinivel – és remekül érezte magát. Arra figyelj oda, hogy tűző napon soha ne tartózkodj, és a pocakodat se tedd ki a közvetlen napfénynek, és kerüld a napot a délelőtti óráktól délután 4-ig. A legjobb döntés, ha inkább félárnyékban maradsz, és természetesen gondoskodj a megfelelő fényvédelemről is, kismamáknak való napozókrémekkel.

Nyári szülinapozás

A terhesség alatt vagy a baba születése utáni első hetekben még távoli fantáziának tűnhetnek a kicsi születésnapi zsúrjai. Ha a babád nyáron születik, akkor biztosan szuper születésnapokat tarthattok majd neki, a szabadban, grillezéssel, piknikkel, szuper játékokkal a kertben.

Forrás: todaysparent.com