Terhesség

Frissítő ételek, ha nyáron vársz babát

Ha nyáron vársz babát, fokozottan kell ügyelned arra is, hogy hidratált maradj a nagy melegben is. Ebben a megfelelő folyadékbevitel mellett a következő ételek is segíthetnek.
2023. Június 18.
kismama dinnyét eszik
(Kép forrása: Getty Images)

Fokozatosan egyre melegszik az idő, és hamarosan a nyári kánikula időszaka is beköszönt. A megfelelő folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie nyáron, és ez fokozottan igaz, ha most vársz babát.

Abban, hogy hidratált maradj, a folyadékbevitel mellett bizonyos ételek is segíthetnek, amelyeknek magas a víztartalma. A következőket például érdemes lehet beillesztened az étrendedbe.

Görögdinnye

Ahogy a Parents írja, a görögdinnye víztartalma nagyjából 92 százalék – így remek frissítő nassolnivaló lehet, akár magában, akár mellé egy kis kekszet, vagy akár sajtot fogyasztva. A hűsítő uzsonnához hűtsd be jó előre a dinnyét, akár előre felkockázva.

Uborka

Az uborka víztartalma nagyjából 95 százalék, ezért az egyik legjobb frissítő zöldség. Edd szendvics mellé, mártogatósként hummuszzal, salátában, vagy akár hideg uborkalevesként.

Saláta

Az uborkához hasonlóan vízben gazdag a saláta is, ezért ebből is érdemes rendszeresen enned, a főétkezések mellé.

Sárgadinnye

A sárgadinnye víztartalma nagyjából 90 százalék, és szintén nagyon frissítő nassolnivaló lehet akár magában, akár valamilyen könnyű sajttal, sonkával együtt. A dinnyét kockázd fel előre és úgy hűtsd be, így akár másnap dobozban magaddal is tudod vinni.

Joghurt

A magas víztartalmú (nagyjából 85 százalék) ételek közé tartozik a joghurt is, és kalciumforrásnak sem utolsó, aminek fontos szerepe van a babád csontjainak fejlődésében. Friss bogyós gyümölcsökkel még frissítőbb, vagy éppen joghurtos-uborkás salátaként.

Zellerszár

Az utswmed.com a hidratáló zöldségek között sorolja fel a zellerszárat is, 95 százalékos víztartalmával. Ez a magas rosttartalmú zöldség ízesítheti a salátát, mártogathatsz vele hummuszt vagy valamilyen joghurtos mártást, de gyorsan elkészíthető uzsonna egy kevés mogyoróvajjal megkenve is.

Paradicsom

A lédús paradicsomnak nagyjából 94 százalékos a víztartalma. Emellett rostokban, C- és K-vitaminban, káliumban és antioxidánsban is gazdag.

Nektarin

A nektarin nagyjából 89 százalékos víztartalmú gyümölcs, emellett remek C- és A-vitaminforrás is. Behűtve, önmagában vagy natúr joghurtba kockázva remek nyári nassolnivaló!