Terhesség

7 trükk, ami megkönnyíti a terhességedet

Apró tippek, amiket minden várandós nőnek ismernie kell(ene).
2016. Május 29.

Amellett, hogy hatalmas boldogság a terhesség, valljuk be, hogy néha nagyon sok gondot és kellemetlenséget is okoz a testünk változása, és persze a terhességi hormonokról se feledkezzünk meg.

A Buzzfeed listája alapján összegyűjtöttünk néhány egyszerű, de hasznos trükköt, praktikát, aminek köszönhetően talán egy kicsit könnyebben viseled majd a terhességet.

1. A hajgumi a barátod!

Nem csupán a hajadat tudod vele összefogni, hanem a nadrágodat is! Ha csak egy kicsi híja van annak, hogy be tudd gombolni a nadrágodat, próbáld ki ezt: egy vékonyabb hajgumit csomózz rá a nadrágcipzárjára, hagyj neki egy hurkot, amit rá tudsz akasztani a gombra! Ha ugyanezt a műveletet a gomblyuknál is megcsinálod, akkor duplán bebiztosítod magad!

2. Felesleges terhességi melltartót venned

A terhesség alatt a mellek megnőnek, megnehezednek, ezért fokozottan kell rájuk figyelned. Viszont gondold át, megéri-e drágán terhességi melltartót beszerezned. Nézz szét a rugalmas sport melltartók között is!

3. Nem bírom már ezt a meleget!

A terhesség alatt nem ritka az izzadás és a hőhullámok, ez utóbbiak már akár a 4.-5. hét környékén megjelenhetnek. Ha már nem bírod, tedd be pár percre a melltartódat a fagyasztóba – hidd el, csodát művel!

4. A legjobb barátod a terhespárna

Bizony, igazi áldás tud lenni egy jó terhespárna: nagyban megkönnyíti az éjszakáidat, hiszen minél nagyobb a pocakod, annál inkább kényelmetlen minden pózban az alvás. A terhespárnát ráadásul később szoptatós párnaként is tudod használni!

5. Hason feküdnél? Ez is megoldható

Sokan nagyon szeretnek a hasukon feküdni, ám ahogy növekszik a hasad mérete, valószínűleg úgy lesz egyre kényelmetlenebb a számodra ez a póz. Ha viszont nehéz róla lemondanod, itt egy ügyes trükk: szerezz be egy hatalmas úszógumit. Ha felfújtad, akkor a kör középső, lyukas részébe pont bele tudod helyezni a pocakodat. Polcold alá a lábadat és a fejedet is, hogy még kényelmesebb legyen!

6. Almaecet gyomorégésre

Már a terhesség korai szakaszában lehet tapasztalni a gyomorégést. Mindenképp figyelj oda arra, hogy mit és mikor eszel, de ha nem akar múlni a kellemetlenség, akkor egy kanál almaecetet oldj fel 2 dl vízben és hidd meg, ez segít majd!

7. Elsősegély a babának

Érdemes már azelőtt összeállítani egy elsősegély dobozt, hogy megérkezne a pici. Legyen benne egy digitális hőmérő, babáknak való kenőcs kidörzsölődésre, illetve rovarcsípések enyhítésére. Szerezz be még hozzá olyan láz- és fájdalomcsillapítót, amit kifejezetten a kisbabák részére készítenek, illet kúpot szorulás ellen, de hasmenésre is szerezz be gyógyszert! Ha bizonytalan vagy, nehezen igazodsz ki sok termék között, mindenképp egyeztess a védőnővel vagy a gyermekorvossal, hogy milyen tünetre milyen készítményt ajánlanak!

Ezt is érdemes elolvasni: