Terhesség

9 jel, hogy jó apa lesz a párodból

Nem könnyű feladat jól betölteni a szülői szerepet, ezért teljesen normális, ha néha felteszed magadnak a kérdést: vajon jó apa lesz belőle?
2017. December 19.
9 jel, hogy jó apa lesz a párodból (fotó: Getty Images)

Persze ezt előre úgysem lehet tudni, csupán az idő múlásával derül ki, tényleg jó édesapja lett-e a kedvesed a kisbabátoknak. Vannak azonban bizonyos jelek, amelyek megerősíthetnek abban, hogy valóban ezzel a férfival érdemes gyermeket vállalnod.

Gyermeki lelkesedés

Ha a férfi odáig van a Trónok harcáért, a Csillagok háborújáért vagy az olasz borokért, szinte biztosra veheted, hogy véget nem érő elemzésbe kezd a Tranformerseket illetően, de az Én pici pónim összes szereplőjét is kívülről képes lesz fújni. És ez (is) az, ami apává teszi majd.

Van gyomra?

Itt kivételesen nem arra gondolunk, hogy mit és mennyit eszik, hanem hogyha nem borul ki néhány gusztustalanabb dologtól, akkor valószínűleg gond nélkül tudja kezelni a pisis/hányásos helyzeteket, de a kaki 50 színárnyalatáról is tudtok diskurálni.

Háttérbe kerül az ego

“Szeretlek”, “sajnálom”. Utóbbit még akkor is ki tudja mondani, ha egyébként te tévedtél? Akkor ne gondolkozz tovább, csak az éretlen férfiaknak van mindig igazuk. Az érett férfiak azt akarják, hogy a szeretteik boldogok legyenek. Ez azt jelenti, hogy néha félre tudják tenni “magukat” a másik kedvéért.

Nem kell a figyelem középpontjába kerülnie

Az egyik legkomolyabb kihívás egy friss család életében az, hogy a legtöbb figyelmet a gyerek kapja majd. Lehetne szépíteni, de felesleges: a figyelmedet, a törődésedet (és bizony valamilyen szinten a testedet is) meg kell majd osztania egy aprósággal. Egy olyan ember, aki tisztában van azzal, hogy nem ő a Föld középpontja, boldog lesz apaként

MókaLand

Pozitív, ha a Call of Duty-tól kezdve a Laddersig bármivel képes játszani. Negatív, ha simán a sarokba vágja az Xbox távirányítóját, ha elveszít egy játékot. Szeressen a férfi játszani, de tudjon veszíteni is!

Pénz, pénz, pénz?

Nem tagadjuk, hogy nem árt, hogyha anyagilag stabil a család, de egy igazán jó apuka tudja, hogy a pénz nem minden, a gyerekeknek érzelmi háttérre is szükségük van. Sokkal többet számít a törődés, mint a legdrágább játék.

Türelem

Fontos, hogy a férfi tudja, milyen az, amikor tenni és küzdeni kell azért, hogy elérje a célját. A türelem elsajátítása kulcsfontosságú egy gyermek nevelése során.

Közeli barátok

Milyenek a barátai? Akkor is számíthatnak egymásra, ha nem egy hétvégi sörözésről van szó? El tudod képzelni, hogy a párod valamelyik barátja egy napon majd tanácsot ad a lányodnak? Nagyon jó jel, ha erre igen a válaszod.

Apa akar lenni

Ez talán nyilvánvaló lenne, de igazából nem feltétlenül tudná ezt őszintén kimondani minden férfi. Egy babát nevelni nem annyira egyszerű, mint rendelni vacsorára egy pizzát, és ezzel a felelősséggel nem mindenki tud megbirkózni.

Apasághoz kapcsolódó cikkeink: