Terhesség

A fény felvidít!

Levegő, fény, meleg simogatja az egyre gömbölyödő hasat. Szellős ruhában, félárnyékban, vagy a déli órákban egy hűvös szobába bújva szerencsére a kismamát sem viseli meg jobban a kánikula, mint bármelyikünket.
2007. Szeptember 05.

Aki próbálta már télen nadrágba, lepöndörödő harisnyanadrágba gyömöszölni a pocakját, az tudja csak igazán, mennyivel egyszerűbb nyáron a babavárás. Még a divat is a várandósoknak kedvez: top a has fölött, nadrág a has alatt – semmi akadálya, hogy kezünket hasunkra téve szinte folyamatosan érzékeljük a babát.

A könnyű ruházat elősegíti a testkontaktus kialakulását. Bőrünk nagyobb felületen élvezi a természet kényeztetését: a simogató napsugarakat, szellőt. A fény jó hatással van hangulatunkra, derűsebben – ha nem is rózsaszínben – látjuk a világot.

Kánikulában nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra! Sétáljunk mindennap, nem kell hosszasan, de mozogjunk még az utolsó hetekben és a legnagyobb kánikulában is. Serkenti a vénák működését a boka és lábkörzés, mindennap szánjunk rá időt. Lehet, hogy nehéz megállni, de ne napoztassuk a hasunkat: a magzatvíz könnyen felmelegszik és abban nem érzi jól magát a baba.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Babavárás nyáron
  • Az időjárás hatása a terhességre és a szülésre
  • Hurrá, nyári baba lesz!
  • Forrás: Kismama magazin