Terhesség

A hónap kismamája: Lívia

Lívia császár utáni természetes szülésre készül. A család pedig nagy izgalommal várja a kicsi Lilla érkezését.
2012. December 27.

– A kis Panni után tervben volt a testvér?

– Mindketten várva várt, tervezett babák. Lilla (már tudjuk, hogy ő is kislány) azonnal megfogant, a tesztet is együtt csináltuk. A második babavárás ugyanolyan simán és gond nélkül telik, mint az első.

– Semmi különbség?

– Most annyira jó, hogy együtt várjuk! Már egy család várja a picit, mindenhova együtt megyünk, sokkal nyugodtabb is vagyok. Azért akkor nagyon végigizgultunk minden vizsgálatot. Elsőre kislányt szerettünk volna, és most is nagyon örülünk, hogy megint az lesz. Az én titkos vágyam, hogy majd harmadszorra jön egy kisfiú, de erről egyelőre nem értünk még egyet. Zoli pedig tökéletesen érzi magát női környezetben, ott van egész nap, hiszen fodrász.

– Mi adott okot az izgalomra?

– Panninál is, Lillánál is ugyanaz: az AFP-érték. Sajnos nagyon rossz lett az eredmény, ezért Panninál magzatvíz-mintavételt kellett végeztetni, Lillánál viszont inkább a négymarkeres, vérvételes szűrővizsgálatot kértük az Istenhegyi Klinikán, és nagyon megnyugtatott bennünket az eredmény.

– Milyen szülést terveztek?

– Az első baba, Panni lányunk császárral született. Nagyon szeretném átélni a szülést, ezért most mindent elkövetek, hogy VBAC legyen.

– Azaz?

– Ez egy angol rövidítés, pár év alatt terjedt el nálunk: hüvelyi szülés császár után a fordítása. Sokat beszélgettem róla a csoportban, ahová járok, és az orvosom szerint sincs akadálya.