Terhesség

A legjobb szoptatós párnák

Elképesztően fáradt vagy, de mikor végre beesel az ágyba, az egyre csak növekvő pocakod miatt sehogy sem tudsz kényelmesen elhelyezkedni? Ha azt gondoltad, szoptatós párnára a gyerek születéséig nem lesz szükséged, akkor most szólunk, hogy dehogynem!
2018. Július 25.
A legjobb szoptatós párnák

Vannak szoptatós párnák, amik a pocakod támasztják meg jól, mások viszont akár a csípő- és hátfájdalmad is enyhíthetik. Nézzük, milyen típusok közül válogathatsz, és mit érdemes megfontolni, mielőtt kiadod a pénzed bármelyikre!

1. Óriás henger szoptatós párna

Ez a típus gyakorlatilag ember méretű, és pont úgy fekszel rajta, mintha csak hozzábújnál a párodhoz (reméljük, nem lesz féltékeny!). Gyakorlatilag úgy tekered, hajlítod, ahogy szeretnéd.

2. U-alakú szoptatós párna

Ez a fajta párna azért előnyös, mert elől és hátul is megtámaszt alvás közben. Háton- és oldalt fekvéshez tökéletes.

3. Felfújható szoptatós párna

Ezt a típust látni itthon a legkevésbé. Kicsit olyan, mint egy strandoláshoz használatos felfújható matrac, és elsősorban hason alváshoz ideális.

4. Ék alakú szoptatós párna

Ez egy kisebb, olcsóbb változat, és általában egy bizonyos testrész hivatott alátámasztani (pl. a pocakod vagy a hátad).

5. Pillangó szoptatós párna

A pillangó formájú szoptatós párnát már a terhesség alatt is használhatjuk: segít megtartani azt a testhelyzetet, ami a legjobb a pihentető alváshoz. Ez különösképpen a terhesség harmadik trimeszterében lehet nagy segítség.

Mit fontolj meg, mielőtt szopipárnát vásárolnál?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy tudd, melyik számodra a legideálisabb változat!Az oldaladon, a hátadon vagy a hasadon szeretsz aludni? Habár a hason alvás a legnehezebb kismamaként, az oldalt- és háton alvásnak is megvannak a nehézségei.A szivacsos vagy a puhább bélésű párnákat kedveled? Melyikkel lenne kellemesebb megtámasztani a hátad vagy a pocakod? Ha extra válogatós vagy a párna textúráját vagy keménységét illetően, akkor hagyj magadnak időt a tesztelésre és ne online rendelj!

Néhány opció

Zöllner szoptatós párna

A legjobb szoptatós párnák

(fotó: brendon.hu)

Summer test- és szoptatós párna

A legjobb szoptatós párnák

(kép: pepita.hu)

Nuvita FeedFriend szoptatós párna

A legjobb szoptatós párnák

(kép: babaszafari.hu)

C-alakú szoptatós párna

A legjobb szoptatós párnák

(kép: alza.hu)

U-alakú Ölelő párna

A legjobb szoptatós párnák

(fotó: emag.hu)

Pillangó szoptatós párna

A legjobb szoptatós párnák

(fotó: butterflypillow.co)

Kapcsolódó cikkeink szoptatós párna témában: