Terhesség

Amit senki nem mondott el a terhességről – az anyukák szerint

Furcsa változások a testedben. Az a rengeteg érzelem. Számtalan kérdés, amit az internetes keresőbe írsz. A kilenc hónap, amíg megérkezik a babád, bizony tele van meglepetésekkel.
2021. Május 26.
Amit senki nem mondott el a terhességről - az anyukák szerint (Fotó: Getty Images)

A todaysparent.com kismamáktól gyűjtött olyan állításokat, amiket senki nem mondott el a terhességről. Ezekből válogattunk.

Mindenhol más terhes nőket kezdesz látni. Raina D.

Idegenek beszélnek a testedről és annak változásairól. Olyan, mint a pubertáskor, de ezúttal mindenki kommentál és kérdez róla. Ellen O.

Ne vegyél fűzős cipőt. Csak belebújósat. Amikor a pocakod már elég nagy lesz, nem tudsz elegánsan lehajolni, hogy megkösd a cipődet. Amikor pedig megszületett a baba, és elkezded használni a hordozót, és eljön az elképesztő pillanat, amikor VÉGRE az összes vackot összeszedted, a baba abbahagyta a sírást, és úgy érzed magadat, mint Wonder Woman, készen állva arra, hogy kimenj az ajtón… és észreveszed, hogy nincs még rajtad cipő, és nem tudsz lehajolni, hogy beköthesd. Jenn G.

Készülj fel arra, hogy naponta többször meg kell válaszolnod ugyanazt a kérdéssort. Leah D.

A terhesség (és a gyereknevelés és a gyerekek!) a valóságban egyáltalán nem hasonlítanak arra, amit a barátaid Instagramon posztolnak róla. Britt L.

Ha a kiírás előtti napon szexelsz, attól valóban megindulhat a vajúdás. Emily K.

Éjszakai gyomorégés! Sok nyugtalan órát töltöttem az ágyban böfögve és forgolódva. Luxmi B.

Az előtejem a 25. héten kezdett el szivárogni. Arra számítottam, hogy a végéhez közelebb fog, nem a feléhez! Meghan B.

Nem számítottam arra, hogy az ágyban való átfordulásból egy három részes HBO minisorozat lesz. Kaitlyn C.

Annyira fáradt leszel, hogy délután 5-kor elalszol a kanapén. És a második terhességnél szintén annyira fáradt leszel, de nem tudsz aludni egyet a kanapén (mert gyereked van), és utálni fogod a gyermektelen önmagadat, amiért azt gondolta akkor, hogy fáradt. Nem voltál annyira fáradt. Vanessa M.

Mintha egy Cadillac-et vezetnék, rosszul ítélném meg, milyen hosszú az elülső részem, és dolgokba ütközök, amikor elhaladok mellettük. Lauren F.

Nem fogod tudni leborotválni a lábaidat! Ainsley M.

Az emberek mindig megengedik, hogy a tiéd legyen az utolsó süti vagy nassolnivaló. Leah D.

Mindenki arról beszél, hogy ‘kettő helyett eszel’, de néhány nő elveszíti az étvágyát. Az első trimeszter alatt alig tudtam enni. A szülés előtti hetekben még a kedvenc ételeim sem érdekeltek, és kénytelen voltam iható táplálékkiegészítőket fogyasztani. Lindsay K.

Egyáltalán nem voltam éhesebb a terhesség alatt. De a szülés után éheztem. Sokkal többet ettem és ittam szoptató anyaként, mint terhesként. Youngna P.

Meglepett, hogy milyen intenzív lett a szaglásom az első trimeszterben. Nem tudtam bemenni a hentesüzletbe, időnként meg kellett kérnem a férjemet, hogy a konyhai kukát tegye ki kintre, és kitiltottam a halakat a házból. Csak úgy tudtam ételeket készíteni, ha volt egy szelet citrom a közelben, hogy szükség esetén szippanthassak. Bonnie S.

Lehet, hogy elképzeled, hogy minden nap házi készítésű tápanyagban gazdag fogást eszel ebédre, de a valóságban sült krumplit és csokit majszolsz, mert úgy érzed, hogy ez neked már most túl sok, majd sírsz a bűntudat miatt, hogy szörnyű anya vagy már azelőtt, hogy a gyereked megszületett volna. Laura S.

Senki nem mondta, hogy a lábam fél számot nőni fog – és végleg így is marad. Rayna H.

A szádnak fémíze lesz! Mind a kétszer ez volt az első terhességi tünetem. Youngna P.

Az utolsó trimeszterben szinte képtelen voltam lélegezni, mert a baba elfoglalta az összes helyet, és nem tudott a tüdőm tágulni. Sarah M.

A terhesség nem mindenki számára jár rémes tünetekkel. Igazából remekül éreztem magam, amikor terhes voltam. Tudom és értékelem, hogy hihetetlenül szerencsés voltam, de jó lett volna tudni előtte, hogy a terhesség nem kibírhatatlan mindenkinek. Patricia K.

Senki nem mondta, milyen nehéz lesz eltitkolni a terhességet az első 12 hétben. Kínosan, választékosan és folyamatosan hazudtam a szeretteimnek és a kollégáimnak. Olyan rosszul éreztem magam a 12. hétre, hogy azt vártam, mindenki haragudni fog rám, amikor elmondom nekik a hírt. Természetesen senki nem volt mérges. Rayna H.

Soha senki nem mondta, hogy a szülés után néhány napig olyan érzésed van, mintha a belső részeid kiestek volna. Ainsley M.

Hogy előfordulhat, hogy nem tetszik! A terhességet gyakran elképesztő élményként írják le: nőiesnek érzed magad, kapcsolatba lépsz a babával, szórakoztató a tested változása. De nem mindenki érez így. Ez kemény munka. A tested túl van hajtva, állandóan fáradt vagy, a melleidet nem tudod kontrollálni, rosszul vagy, fájnak a tagjaid, és nem érzed magadat önmagadnak. És ez rendben van! Rendben van, ha nem tetszik! Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted a babát. Amanda G.

Hogy az anyukák tényleg mennyire elképesztőek. Úgy érzem, képes lennék bármire. És azt is, hogy milyen igazán különleges és csodálatos az anyaság, és nem számít, mennyire volt szar a napod (a szó szerinti és átvitt értelmében is), mert látni, hogy a kisgyermeked csak rád mosolyog, vagy azt mondja, hogy szeret, a legjobb érzés a világon, és felülír minden mást. Michelle P.