Terhesség

Azt hitte, vesekő okozta görcse van, de “csak” vajúdott

Egy 18 éves lány azt hitte a fájdalmakra, hogy vesekő okozta vesegörcs, miközben már megindult a szülés. Nem tudott róla, hogy terhes.
2023. Április 17.
vajúdó nő kórházban

Ha már túl vagy egy terhességen vagy épp most vagy várandós, talán el sem tudod képzelni, hogy lehet, de egy 18 éves dél-karolinai lány, Brianna Blanton úgy csinálta végig a babavárást, hogy nem is tudott állapotáról.

Nem nőtt meg a hasa, rendszeresen menstruált és több negatív terhességi tesztje is lett, amiket a gyakori hányingere miatt csinált. Ezért lepődött meg igazán, amikor elfolyt a magzatvize – amiről azt hitte, hogy csak bepisilt – és az alhasi fájdalmait csak vesekővel azonosította, de a kórházban közölték vele, hogy épp vajúdik.

Brianna végül egy 3300 gramm súlyú, egészséges kislánynak adott életet, aki az Oakleigh nevet kapta.  

„Leesett az állam a hírre. Még sírni sem tudtam. Teljes sokkos állapotban voltam” – idézi őt a Times of India.

Azt állította, hogy számos terhességi tesztet elvégzett, amelyek mindegyike negatív lett, de nem tapasztalta a hagyományos terhességi tüneteket. „Crop topokban és bikiniben voltam, de soha nem híztam, és nem voltak egyéb tüneteim.”

Az egészségügyi szakemberek állítása ellenére a rejtélyes terhességi időszakok valójában beágyazódási vérzések vagy rendellenes terhességi vérzések, amelyeket menstruációval tévesztenek össze.