Terhesség

“Látom a baba fejét, szülni fog!” – Vajúdás közben tudta meg az anyuka, hogy gyereke lesz

Voltak ugyan terhességre utaló tünetei, de egyáltalán nem vette azokat komolyan. A nagy meglepetésre vajúdás közben érte, amikor csak percek választották el attól, hogy anya legyen!
2022. Május 16.
Hiába érte derült égből villámcsapásként a szülés, azonnal beleszeretett a kisbabájába (Fotó: Getty Images)

Sally Smith, a különös történet 23 éves főszereplője azt mondja, nem gyarapodott jelentősen a súlya, és az időnként tapasztalt pecsételő vérzést menstruációnak tudta be. “Csak a vajúdás során vált számomra világossá, hogy éppen szülök, amikor a mentős szólt, hogy látja a baba a fejét!”

Nem csoda, hogy ezek után a fiatal anyuka élete legszürreálisabb élményének nevezte első gyermeke születését. Ahogy a Sun újságíróinak elmondta, nem érzett magán semmi furcsát a mögötte álló 9 hónapban. Volt ugyan néhány apróság, ami akár terhességet is jelezhetett volna, de mivel mindig vigyáztak az exével az együttlétek során, fel sem merült benne, hogy kisbabát várhat.

“Ha tudtam volna, hogy terhes vagyok, nem fogyasztottam volna alkoholt az elmúlt hónapokban és arra az 5 fesztiválra sem mentem volna el, amin hatalmasat buliztam a barátaimmal” – vallotta be Sandy, aki nem tett szert különösebb súlytöbbletre az utóbbi időben. 

A barátai ugratták párszor, hogy nem lehet-e baba a dologban, amiért többször haza kellett mennie a munkahelyéről kisebb rosszullétek miatt, de persze egyikük sem gondolta komolyan a kérdést. “Amikor munka után találkoztunk, hogy megigyunk együtt valamit, gyakran tört rám a hányinger, emiatt gyanakodtak arra, hogy várandós vagyok, én azonban elhessegettem a gondolatot: már rég látszania kellett volna a hasamon, erre azonban semmilyen jel nem utalt” – folytatta az újdonsült anyuka.

Egy este aztán váratlan dolog történt: éjszaka erőteljes görcsökre ébredt, azt hitte, hogy a gyomra fáj. Fel is hívta a testvérét, hogy tanácsot kérjen tőle, a beszélgetés után nem sokkal azonban elfolyt a magzatvíz. Ekkor habozás nélkül értesítette a mentőket, akik gyorsan a helyszínre értek. “Az egyik orvos közölte velem: Már látom a baba fejét, szülni fogunk!” Szerencsére még időben beértek a sokkos állapotban lévő lánnyal a kórházba, ahol nem sokkal ezután életet adott egy egészséges kisfiúnak. 

“Először pánikba estem, fogalmam sem volt róla, mit kezdek 23 évesen egy babával, féltettem az állásomat és azt sem tudtam, hogyan mondom majd el az exemnek, hogy mi történt. Abban a pillanatban azonban, hogy megláttam a kisfiamat, minden kétségem elszállt, határtalan szeretetet éreztem és csak arra vágytam, hogy egészséges legyen – szerencsére így is lett” – idézte fel lelkesen a kismama.

A fiatal lány családja nagyon sokat segít a mamának és a babának, és szerencsére a kisfiú édesapja is kitesz magáért (a kapcsolatukat azonban nem kezdték újra az anyukával). Sally azt meséli, hogy még mindig nehezen hiszi el, hogy mindez megtörténhetett: “Ez a baba a legszebb ajándék, amit valaha kaphattam. Néha még mindig alig hiszem el, hogy itt van velem, olyan, mintha ébren álmodnék!”