Terhesség

A kismama nélkül szervezett babaváró bulit az anyós

Egyre gyakrabban rendeznek itthon is babaváró bulikat a leendő anyukáknak, ilyet azonban tuti nem szeretne senki!
2023. Május 19.
Babaváró buli

A történet főszereplője egy szüléshez közel álló anyuka, aki kezdetben hallani sem akart arról, hogy babaváró bulit tartsanak, az anyósa azonban meggyőzte az ellenkezőjéről. Sőt, azt is felajánlotta, hogy majd ő megszervezi az ünnepséget a legjobb tudása szerint.

A kismama, látva az asszony lelkesedését, belement a dologba, volt azonban néhány kikötése, amit a kezdet kezdetén megosztott az újdonsült partiszervezővel.

Semmibe vett kérések

A leendő nagymama óriási baklövéseket követett el a babaváró ünnepség szervezése alatt, amivel igencsak kihúzta a gyufát a kismamánál. A várandós nő egyik kérése például az volt, hogy a meghívókat személyesen adják át annak a pár embernek, akit tényleg szívesen látna a bulin, ebből azonban nem lett semmi.

A kismama kikerekedett szemekkel vette észre a közösségi oldalán, hogy az anyósa Facebook-eseményként regisztrálta a meghittre tervezett összejövetelt, amire emberek tucatjait hívta meg, őt azonban kihagyta az invitálás során. 

„Nemcsak engem nem hívott meg a saját babaköszöntő bulimra, hanem a barátnőim többségét sem. Olyanoknak küldött meghívót, akikről azt sem tudom, kicsodák” – fakadt ki a világhálón a megbántott kismama. Mikor szóvá tette az anyósánál az „apró mulasztást”, azt a választ kapta, hogy hamarosan küld még néhány értesítést, ebben a körben pedig már ő, és az általa kiválasztott személyek is benne lesznek majd.

Lehet még fokozni?

„Érdekes módon a páromat meg tudta hívni elsők között, engem és a barátnőimet viszont valamiért nem akart. Amikor határozottan kértem, hogy hívjon meg engem is az eseményre, csak össze-vissza beszélt és kiszúrta a szemem néhány képernyőfotóval” – folytatta a mérges anyuka, akinek nagy nehezen sikerült meghívót szereznie a saját bulijára.

„Amikor végre be tudtam lépni az egyre közeledő esemény oldalára, azt hittem, menten elájulok: az anyósom hatalmas betűkkel tette közkinccsé a lányunknak választott nevet, amit eredetileg szerettünk volna a szülésig titokban tartani” – panaszkodott tovább a tőrbe csalt kismama, aki most attól tart, hogy a párja nem neki, hanem az édesanyjának adna igazat, ha kiborulna.

„Minden jel arra utal, hogy ennek a bulinak leginkább ő, a párom és a születendő gyerekünk a főszereplője, én pedig csak a sor végén kullogok. Annyira haragszom az anyósomra, hogy most látni sem bírom, de tudom, hogy a barátomnak nem mondhatok róla ilyesmit” – tette hozzá zárásképp és a netezőket kérdezte, hogy szerintük túlreagálja-e a dolgot.

A hozzászólók közül mindenki neki adott igazat, és praktikus tanácsokkal próbálták ellátni: volt, aki szerint az lenne a legjobb, ha egyszerűen nem jelenne meg a partyn, míg mások azt javasolták neki, hogy fújják le a katasztrofálisnak ígérkező babaköszöntőt, senkinek sem hiányzik ugyanis, hogy a mostaninál is kínosabb helyzetbe kerüljön.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images