Terhesség

Csaknem 6 kilós babát szült meg a saját nappalijában

Otthonszülés esetén ritkán látnak ilyen óriási babát.
2023. Április 06.
nő a szülőmedencében
Ruth ki akarta próbálni az otthonszülést (Fotó: Getty Images)

Ruth Harvey immár háromgyermekes édesanya, legkisebb gyermekét idén februárba szülte meg, saját otthonában. A nő “élvezetes” élményként jellemezte, ahogy nappalijában életet adott a hatalmasra, csaknem hat kilósra növekedett kisbabának. A kis Tabitha már újszülöttként is a 3-6 hónapos babáknak készült rugdalózókat viseli.

Ruth, miután kórházban szülte fiait, Brodyt (9 éves) és Tedet (6 éves), valami mást akart kipróbálni a harmadik szülésnél – és úgy döntött, hogy szülőmedencét telepítenek a nappalijába. Már két és fél héttel túlhordta babáját, amikor elfolyt a magzatvize.

A szülésznő és csapata mind azt mondták, hogy praxisukban nem fordult még elő ilyen hatalmas baba.”

A vajúdás alatt Ruth a brit egészségbiztosító által finanszírozott aromaterápiát kapott, míg a terhessége alatt akupunktúrás kezelésen esett át.

„Korábban kórházban szültem, és nem láttuk kétszer ugyanazt a személyt, de most volt egy elhivatott szülésznőnk, és ugyanazok az emberek foglalkoztak velem végig. „Nehéz elképzelni, hogy egy 6 kilós baba születése kellemes élmény legyen, de az volt. Nyugodt volt, biztos vagyok benne, hogy azért, mert otthon voltam.”

Párja, Eddie tündérlámpákat rakott ki, és béreltek egy szülőmedencét. Mivel szőnyegük nem volt, ezért ponyvát és törölközőt tettek le. „Olyan volt, mintha egy gyógyfürdőben lennénk, aromaterápiás olajokkal és forró medencével.” (VIA)