Terhesség

Hatkilós óriásbabája született egy brit nőnek

Az Alpha névre keresztelt kisfiú minden idők harmadik legnagyobb súllyal született brit babája. Édesanyja tökbabának nevezte el a 6,77 kilogrammal született kisfiút.
2021. November 02.
Hatkilós óriásbabája született egy brit nőnek (fotó: Cherral Mitchell / SWNS)

Nem gondoltuk volna, hogy ekkora lesz – kommentálta a 31 éves Cherral Mitchell, hogy negyedik gyermeke 6,77 kilogrammal jött a világra, írja a hvg.hu. A brit Independent szerint az Alpha névre keresztelt kisfiú minden idők a harmadik legnagyobb brit újszülöttje. A kisfiú rekordközeli súlya édesanyja betegségével függhet össze.

“Senki nem bírta abbahagyni a nevetést, ahogy kidugta a fejét. ‘Atyaég, jó duci’, mondta a férjem” – idézte a Thame-ben élő nőt brit lap. A kismama szerint két ápoló próbálta kihúzni a szülőcsatornából a babát, majd ahogy kibújt, egyből elkezdték megguglizni, hogy tényleg a legnehezebb csecsemőt segítették-e világra. “Egy igazi tökbaba, ha már így Halloween idején született” – mondta az anya.

A legnagyobb súllyal, 7,9 kilogrammal a brit George King született 2013-ban Gloucesterben.

Alpha nagy születési súlya az orvosok szerint összefügghet az anya diabéteszével. Az édesanya szerint másik három gyermeke átlagos méretű volt.

Forrás: hvg.hu