Terhesség

Emiatt a 3 dolog miatt szabadkoznak a nők a nőgyógyásznál

A legtöbbünk számára hihetetlen, de valójában semmi szükség szabadkozni a nőgyógyásznál emiatt a három dolog miatt!
2024. Április 22.
bocsanatkeres a nogyogyasznal

Eleonora Felisatti egy olasz szülésznő, aki rendszeresen megosztja informatív videóit a TikTokon. Az egyik friss posztjában azokat a dolgokat gyűjtötte össze, amelyek miatt a leggyakrabban kérnek bocsánatot a páciensek a nőgyógyászati rendelőben, pedig erre nem lenne szükség.

Ahogy azt Eleonora mondja, az első és leggyakoribb az elmaradt szőrtelenítés miatti szabadkozás. „Teljes mértékben megértem, ha számodra ez zavarbaejtő, én viszont mindent megteszek azért, hogy emiatt ne kelljen kellemetlenül érezned magad. Hidd el, számunkra sokkal fontosabb, hogy alaposan végezzük a vizsgálatokat, és nem arra koncentrálunk, hogy ki mikor járt utoljára kozmetikusnál” – szögezi le rögtön az első pontban.

A második, ami miatt a nők nem győznek pironkodni, hogy a vizit előtt nem sokkal jön meg a menstruációjuk. Eleonora azt mondja, sokan már a találkozás előtt, e-mailben vagy üzenetben előre elnézést kérnek, amit aztán személyesen folytatnak. „Tudjuk jól, hogy nem mindenkinek jön meg óramű pontossággal a menstruációja, ami így gyakran egybeeshet a nőgyógyászati vizsgálatra kapott időponttal. Emiatt ne fájjon a fejetek, így is elvégezhető például a rákszűrés” – folytatta a sokak által követett szülésznő.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban arra tért ki, hogy összeszorul a szíve, amikor valaki azért kér tőle bocsánatot, mert túl sok kérdést tesz fel, mert elmeséli neki, ami a lelkét nyomja, vagy ha sírva fakad a beszélgetés közben. „Ne felejtsd el, hogy egyetlen kérdés, kétely vagy érzés sem felesleges, mindegyiket szívesen meghallgatom, és egyiket sem veszem félvállról. Sőt, kifejezetten jól esik, ha úgy érzed, méltó vagyok arra, hogy beavass a veled történt dolgokba” – mondta, majd hozzátette, hogy a munkájának ez is fontos része, hiszen segít abban, hogy a hozzá fordulók jobban érezzék magukat a bőrükben.

Nyitókép: TikTok pillanatkép