Terhesség

Ez a legelőnyösebb étrend a kismamáknak

A mediterrán diétát az egyik legegészségesebbnek tartják, és a zöldségekben, gyümölcsökben bővelkedő étrend a kismamák számára is nagyon előnyös lehet - állapította meg egy új kutatás.
2019. Július 27.
A mediterrán étrend alapja: sok zöldség és gyümölcs

Kevesebbet híztak a terhességük alatt azok a kismamák, akik a mediterrán étrend elvei szerint táplálkoztak, és a terhességi cukorbetegség rizikója is alacsonyabb volt náluk – olvasható egy nemrég publikált brit kutatásban. A diéta azonban nem tekinthető csodaszernek, összességében ugyanis nem csökkenti a komplikációk kockázatát.

A mediterrán diétát számos szakember ajánlja, mint az egyik legegészségesebb étrendet, mely nagyon pozitívan hat például a szív- és érrendszer egészségére. A mediterrán diéta alapját a friss zöldségek, gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a hüvelyesek, az olajos magvak és az olívaolaj adja. A mostani kutatás szerzői szerint a mediterrán étrend különösen azoknak a kismamáknak lehet előnyös, akik eleve túlsúlyosak, illetve a normálisnál magasabb a koleszterin- és vérzsírszintjük, illetve a vérnyomásuk. A

A kutatás eredményeiről a PLOS szakmai lapban számoltak be.

(Cikk forrása: medicinenet.com)

Ez is érdekelhet: