A görögdinnye a nyár nagy kedvence, de néhány alapvető tulajdonságával nem árt tisztában lenni, ha nem szeretnéd, hogy minősége gyorsan változzon és kásás, ízetlen gyümölcs legyen belőle, amikor kiveszed a hűtőből. És pont itt van a lényeg: a görögdinnye a hidegérzékeny gyümölcsök közé tartozik, 7 °C alatti hőmérsékleten hidegkárosodást szenvedhet, ezért felvágás előtt inkább egy hűvösebb (10-15 °C-os) helyiségben érdemes tárolni – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programjának Facebook-posztjában.
Banán, paradicsom mellé ne!
A görögdinnye nemcsak a hidegre, hanem a légtérben lévő etilénre is érzékeny, ezért ne tároljuk banán, paradicsom és sárgadinnye közelében.
Mielőtt felvágnánk alaposan mossuk meg a külsejét, majd miután felvágtuk, a maradékot már hűtőben kell tárolni és 2-3 napon belül elfogyasztani.