Áfonyás joghurtkocsonya
Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók 4 személyre:
– 3 deci sűrű, vaníliás szójajoghurt
– 10 deka szétnyomkodott áfonya
– egy evőkanál gyümölcscukor (fruktóz)
– 3 deci növényi tejszín habbá verve
– egy evőkanál zselatin
A joghurthoz hozzáadjuk az áfonyát és a fruktózt, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. A zselatint felfőzzük nagyjából fél deci vízben, majd pár percnyi kevergetés mellett hűlni hagyjuk.
Mielőtt megdermedne, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthabhoz. Kis tálkákba öntjük, és két órát állni hagyjuk a hűtőben.
Tápanyagtartalom 1 főre:
Kalória: 195 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 6 g
További finom gyümölcsös receptek: