Terhesség

Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

Mindig jól esik egy finom, könnyű gyümölcsdesszert. Külön öröm, hogy pár perc alatt elkészíthető.
2013. Június 22.

Áfonyás joghurtkocsonya

Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

– 3 deci sűrű, vaníliás szójajoghurt

– 10 deka szétnyomkodott áfonya

– egy evőkanál gyümölcscukor (fruktóz)

– 3 deci növényi tejszín habbá verve

– egy evőkanál zselatin

A joghurthoz hozzáadjuk az áfonyát és a fruktózt, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. A zselatint felfőzzük nagyjából fél deci vízben, majd pár percnyi kevergetés mellett hűlni hagyjuk.

Mielőtt megdermedne, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthabhoz. Kis tálkákba öntjük, és két órát állni hagyjuk a hűtőben.

Tápanyagtartalom 1 főre:

Kalória: 195 kcal

Fehérje: 3 g

Zsír: 6 g

További finom gyümölcsös receptek:

Kétszínű babadesszert

Ricottás eperdesszert

Gyümölcsös finomságok

Banános-zabpelyhes muffin