Terhesség

Másodszor születtek kettős méhű édesanyának ikrei ugyanabban a kórházban

Nagyon ritka az ehhez hasonló várandósság, ráadásul az édesanya abban a kórházban szült, ahol nemrégiben egy másik kettős méhű édesanya is ikreket hozott világra.
2024. Április 30.
(Kép forrása: Getty Images)

Márciusban születtek meg a huszonkilenc éves Shellie Pascoe iker babái – egy kislány és egy kisfiú –, akiket a kettős méhű édesanya egy-egy méhében hordott ki. Pascoe elmondta a Good Morning America-nak, hogy akkor tudta meg, hogy két méhe és méhnyaka van, amikor teherbeeséssel próbálkozott.

„Akkor tudtuk meg, hogy két méhem van, amikor először elvetéltem, körülbelül másfél éve. Attól kezdve azt mondták nekünk, hogy nagyon nehéz lesz teherbe esnem és kihordanom a várandósságot” – mondta el a portálnak. Az édesanyának sajnos volt ezután egy másik vetélése is. A harmadik várandósságakor az első ultrahangos vizsgálaton megtudta, hogy ikreket várnak férjével.

A portál szerint a nők mindössze 0,3 százaléka születik kettős méhvel. A Birminghami Alabama Egyetem szülész-nőgyógyász professzora, Dr. Richard Davis úgy jellemezte, hogy „egy a millióból” az esélye annak, hogy valakinek nemcsak kettős méhe van, de egyszerre vár egy-egy babát mindkettő méhben.

Pascoe ikergyermekei március 6-án születtek meg császármetszéssel az egyetem Birmingham Női és Csecsemőközpontjában. Kamden és Kaylee két perc különbséggel jöttek világra, mindketten 2,7 kilogramm feletti súllyal.

Ez a kórház ugyanaz az intézmény, ahol tavaly decemberben egy Kelsey Hatcher nevű édesanya, akinek szintén két méhe van, szintén ikreket hozott világra – róla korábban ebben a cikkünkben írtunk. Ikerlányai előtt az édesanyának már született három gyermeke, akik között nincsenek ikrek.