Terhesség

Mégis lehet bent apa vagy dúla szülésnél a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

Korábban azt közölte a kórház, hogy a Szülészeti Osztály felújítása miatt hetekig nem tudják a vajúdó kismamákat elkülöníteni, és hozzátartozót beengedni hozzájuk a szülésre.
2023. Február 24.
szülés kórházban
(Kép forrása: Getty Images)

A budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház kedden közölte a Telex.hu portállal, hogy a Szülészeti Osztályon folyó felújítási munkálatok miatt nem lesz biztosítható a vajúdó kismamák elkülönítése, és így választott hozzátartozót sem tudnak beengedni hozzájuk, előreláthatóan három hétig, amin sokan felháborodtak. Hiszen egy intézménynek ez csak pár hét, valakinek viszont az élete egyik legfontosabb napja, és sokan tudjuk, mennyit jelent, ha van velünk egy támogató, pláne, ha az édesapa az, akinek magának is megismételhetetlen pillanatok ezek.

Azonban a Telex kérdésére tegnap a kórház közölte, hogy „a lehető legrövidebb időn belül” újra áttekintették a szülőszobák átmeneti költöztetésének megoldási lehetőségeit, és „sikerült olyan megoldást találnunk, amivel továbbra is biztosítható, hogy választott hozzátartozó vagy dúla jelen legyen a vajúdás és szülés ideje alatt” – írja a portál.

A kórház hangsúlyozta, hogy „a felújítás megkezdése óta nem kellett, és a jövőben sem kell egyetlen páciensüket sem korlátozni jogában”.