Terhesség

Megszült, majd 24 óra múlva átvette a doktoriját

Igazi szuperanya: életet adott első gyermekének, majd személyesen átvette doktori fokozatát – mindezt 24 óra leforgása alatt.
2023. Május 24.
Diplomázó anya
Kép: pillanatkép / Good Morning America

A 28 éves Abby Bailiff április 27-re volt kiírva, de kisfia nem született meg sem a terminus előtt, sem aznap. A kismama egyre feszültebb lett, mert doktorijának átvétele május 4-én volt esedékes. – A 40. hét után minden nap azt gondoltam: Ó, istenem, egyre közelebb és közelebb van a diplomaosztóm – mondta Bailiff a Good Morning America műsorában.

Az orvosok végül nem vártak tovább és május 2-án megindították a szülést, mert aggódtak a baba egészsége miatt. A kisfiú, aki a Bodie nevet kapta május 3-án délután 3:08-kor született meg. A szülés zökkenőmentesen, minden komplikáció nélkül zajlott le. Mindössze egy éjszakát töltöttek a kórházban, másnap hazaengedték őket.

Még mindig azon gondolkodtam, hogy elmenjek-e a diplomaosztóra vagy sem. Nem akartam rossz anya lenni, és csak úgy otthagyni őt, amint hazaértünk – mondta Bailiff. – De fél kettő körül azt gondoltam, hogy elmegyek. A nővérem és anyukám itt voltak, és ők is erre biztattak.

Kevesebb mint két órával később az édesanya besétált a diplomaosztó ünnepségre, amely délután 3-kor kezdődött, majdnem pontosan 24 órával Bodie születése után.

Amikor odaértem azt gondoltam, hogy örülök, hogy végül eljöttem – emlékezett vissza Bailiff. – A beteljesülés elsöprő érzése volt. Le sem tudom írni, amit éreztem. Egyszerűen  boldog voltam.

Az édesanya azt is elmondta, hogy a hároméves ápolói doktori programot úgy végezte el, hogy közben teljes munkaidőben dolgozott ápolóként, gyakran éjszakai műszakban. A program utolsó szakaszát, a klinikai gyakorlatot akkor végezte el, amikor terhességének utolsó hónapjaiban járt.

Május 1-jén, mindössze két nappal a szülés előtt tette le a vizsgáját.- Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy megvalósítsam az álmaimat – mondta. – És mindezt Bodie-ért tettem.

Bailiff nővére, Hannah Allison egy videót tett közzé a TikTok-on, amelyen bemutatja testvére történetét. Bailiff elmondta, hogy váratlanul érte, amikor meglátta a videót, amely dokumentálta mindazt, amit tett. – Abban a pillanatban úgy voltam vele, hogy csak megyek és megcsinálom, aztán amikor a nővérem elkészítette a videót, minden más megvilágításba került – mondta. – Úgy éreztem magam, mint egy szuperhős. Hozzátette, hogy a videó és a rá adott reakciók is új megvilágításba helyezték számára mindazt, amire a nők képesek.

A nők bármire képesek, hogy elérjék a céljaikat. Anyák is legyenek, de karriercélokat is elérjenek – mondta Bailiff. – Nagyon jó volt ezt látni.

forrás: GMA