Terhesség

Csodás bizonyíték arra, hogy az anyák tényleg hősök

Egyszerűen hihetetlen, amit ez az édesanya tesz. Vajúdás közben még arra is volt ereje, hogy megszoptassa nagyobbik lányát. Kell-e ettől több bizonyíték arra, hogy az édesanyák szuperhősök? Nem hiszem.
2016. December 29.

Kate Neal csodálatos pillanata

Kétség sem fér hozzá, Kate Neal egy szuperanya. A fotós, kétgyermekes édesanya olyat tett, amire kevesen képesek: miközben a második gyermekét szülte, nem feledkezett el nagyobbik gyermeke igényeiről sem és megszoptatta őt. A fitpregnancy.com-on közzétett fotó, melyen Kate a szülőágyon szoptatja gyermekét, vírusként terjed az interneten.

Az elképesztő pillanatot Maegan Dougherty fotós örökítette meg, a fotó mindent elárul arról, mit jelent anyának lenni. Mindig a gyermek lesz az első, nem számít, mi történik éppen vagy hogy hogy érzi magát az édesanya.

“A nagyobbik lányom, Rowan már kétéves, naponta egyszer vagy kétszer szopik, de azt mindig ugyanabban az időben. Az egyik aktuális időpont épp akkor volt, mielőtt beindult volna az igazi vajúdás. Amikor meglátott, tudtam, hogy mire vágyik, és boldog voltam, hogy megszoptathatom őt és éreztem, segíteni fogja a szülés menetét is. Igazam lett, nem sokkal a szoptatás után megerősödtek a fájások, két órával később pedig megszületett a kisebbik lányom, Sloane. Mindez nagyon különleges, ugyanakkor teljesen természetes is volt mindannyiunk számára.

Rowan elválasztotta magát, ahogy a kistestvére megérkezett a családunkba. Ez kicsit keserédes érzés nekem, mert tudom, hogy sok nő tandem szoptatja a gyermekeit és én is erre készültem. De Rowan a kishúga javára döntött, ami viszont nagyon jó érzés” – mesélte Kate Neal, aki nem is sejtette, milyen nagy hatással lesz az emberekre a szülőszobában készült fotó. Rengeteg pozitív visszajelzést kapott az emberektől.

A fotó nemcsak egy kedves történetet mesél el és az anyaság csodáját mutatja be, hanem azt is, milyen szoros hatással lehet a szoptatás a természetes szülésre.

“Persze kaptam néhány negatív, ítélkező megjegyzést is a fotó alatt – mondja Kate Neal -, de az mindenki számára világossá vált, hogy a szoptatás természetes és csodálatos dolog. Ami még fontosabb, hogy a fotóm miatt sok nő elgondolkodott, milyen szülési tervet készítsen. Nem könnyű megtalálni ugyanis azokat az intézményeket, ahol tényleg támogatják a természetes szülést és biztosítják annak a lehetőségét is, hogy a szülésnél mindazok jelen lehessenek, akikre az édesanyának szüksége van. Én hálás vagyok azoknak, akik mellettem álltak.”

Kapcsolódó cikkeink: