Baba

Az anyaság mérföldkövei

Ha gyereked van, biztos fontos, hogy a főbb mérföldköveket dokumentáld: magadnak és a világnak a közösségi felületeken keresztül. Vajon az anyaság fontos állomásait miért nem tartjuk számon?
2018. Augusztus 17.
Az anyaság mérföldkövei

Az ikrek születése óta elmondhatom, hogy a közösségi médiának az életemben egy témája van: a babák.

És nem csak én vagyok így ezzel: az anyukám és testvéreim is dokumentálnak minden egyes mozzanatot valamilyen eszközön keresztül, legyen az telefon, kamera vagy iPod.

Egy baba mérföldkövei nagyon fontosak! De szerintem fontos lenne az is, hogy megünnepeljük az anyaság mérföldköveit is. Íme, ezek az én anyaságomnak a nagy pillanatai.

Amikor először mentem el baba nélkül

Esetemben babák nélkül, hiszen ikreim vannak.Amikor erre először sor került rá, nem voltam sem ideges, sem zaklatott, hogy anyámra hagyom az ikreket addig, amíg a férjemmel elmegyünk megebédelni. Készen álltam rá!Éppen négy napot töltöttünk kórházban, másnap pedig elmentünk, hogy együnk egy hamburgert. Körülbelül 30 percig voltunk távol. A legkülönösebb az volt az egészben, hogy senki nem gondolta rólam, hogy anya vagyok. Amikor utoljára ültem ott, terhes voltam, most pedig csak egy lány voltam a többi vendég között. Szerettem volna mindenkit megragadni és elmondani nekik, hogy két gyerekem is van, már anya vagyok!

Amikor újra jó volt rám a cipőm

Ez nagy dolog volt nekem. Tettem valamit a terhességem alatt, de megfogadtam, hogy soha, de soha többé nem teszek ilyet. Crocs-ot hordtam. De szeretném leszögezni, hogy abszolút szükséges volt. És soha nem mondtad volna meg róla, hogy az egy Crocs. Nem az a tipikus Crocs volt, hanem lapos sarkú fekete és egy másik, piros, strapabíró szandál.Persze a terhességem végén már ezt sem tűrte a lábam. Egy olcsó flip-flopom volt, azt hordtam minden nap. A babák megszületése után extázisba kerültem, amikor újra a régi lett a lábam, és valódi cipőbe tudtam bújni.

Amikor újra fel tudtam húzni a gyűrűmet

A terhesség 27. hetétől képtelen voltam hordani az eljegyzési- és karikagyűrűmet. Már nagyon szorítottak. Miután megszülettek a gyerekek, minden héten megpróbáltam felhúzni a gyűrűimet. És végül igen! Hat héttel a szülés után sikerült felhúznom az eljegyzési gyűrűmet! A karikagyűrűm azóta sem jön fel rám?Neked vannak anyasági mérföldköveid?(Cikk forrása: thebump.com)Kapcsolódó cikkeink anyaság témában: