Terhesség

Negatív volt a tesztem, rendszeres volt a ciklusom, mégis jött a baba

Még csak 19 éves, de már négy éve anya. Nem tudta, hogy terhes, egészen a szülés megindulásáig.
2022. Szeptember 15.
Nő terhességi tesztet néz

A most 19 éves Alexis 15 évesen szült. A TikTokon mesélte el, hogy fogalma sem volt a terhességéről egészen a szülés napjáig.

Azt állítja, hogy végig menstruált, negatív terhességi tesztje volt. Alkalmanként gyomorégése és hátfájása volt, de nem gondolta azt, hogy ezek terhességi tünetek lennének, egyszerűen csak annak gondolta ami, és bevett néhány fájdalomcsillapítót.

Aztán egyik éjszaka nem tudott aludni, annyira fájt a háta. Reggel, mielőtt iskolába indult volna, elment a mosdóba és mivel úgy érezte, hogy “nyomni kell”, segítségért kiáltott az anyukájának – ekkor vette észre a gyermeke fejét.

A nappali padlóján szülte meg a babát a szülei és a nagynénje segítségével.

A kommentelők közül sokan nem hiszik el Alexis történetét. Nem hiszik el, hogy senki nem vettte észre például a növekvő hasát. Vannak azonban olyanok is, akik hisznek neki és aggodalmukat fejezték ki, hogy egyre gyakoribbak (szerintük) az ehhez hasonló rejtélyes terhességek.

A nypost.com cikke megjegyzi, hogy létezik ilyen terhesség, minden 2500-ból 1 nő ne veszi észre, hogy terhes, akár egészen a szülésig. Nincsenek terhességi tünetek, eleve rendszertelen a menstruáció, nem érzi a baba mozgását – ezek a leggyakoribb okok. Amellett, hogy igen meglepő lehet, ha egy reggel arra ébredünk, hogy szülünk, a terhesség nem tudása veszélyes is lehet. Az anya kiteheti olyasminek a magzatot – alkohol, drogok, dohányzás-, amelyek károsíthatják és a szükséges terhesgondozási protokoll is elmarad.

Kép: Getty Images

Forrás: nypost.com