Terhesség

Nézd meg ezt a videót, és jobban megérted a szülést!

Szuper videón, egy lufi és egy pingpong labda segítségével mutatják be, hogyan is dolgozik a méh az összehúzódások során, és hogyan segíti ezzel a kisbaba világra jövetelét.
2019. Július 13.
Szuper videóban mutatják be a méh munkáját

Liz Chalmers, két amerikai szülőotthon tulajdonosa eredetileg csak az unokahúgának akart egy magyarázó videót készíteni, de annyian találták informatívnak és hasznosnak, hogy már több millióan megosztották a közösségi oldalakon. Chalmers ugyanis nagyon egyszerűen, egy lufi és egy pingpong labda segítségével mutatja be, hogyan dolgozik az anyai méh a szülés során, pontosan mit jelentenek az összehúzódások, és hogyan segítik ezek hozzá a kisbabát ahhoz, hogy világra jöjjön.

Chalmers saját bevallása szerint érzelmek sorát élte meg azóta, hogy a videó nyilvánosságra került. “Egyrész nagyon szomorú vagyok, mert sokan azt mondják, milyen jó lett volna látni ezt, mielőtt szültek, hiszen sokkal jobban megértették volna, pontosan mi történik a testükben. De örülök is annak, hogy sokan hasznosnak találják. És persze vicces, hogy többen szóvá tették, mennyire nem praktikusak a körmeim, amikor szülést kísérek – nem vagyok ugyanis sem dúla, sem pedig szülésznő” – mondta a Parents.com internetes portálnak. “Az is mélyen megérint, hogy egy ilyen videó, és a hatására megindult beszélgetés megmutatja, hogy a világ kicsi és barátságos is tud lenni, és talán pont erre van szükségünk.”

Chalmers azt is elmondta, szeretné, hogy azok a leendő anyák és apák, akik megnézik a videót, sokkal erősebbnek és bátrabbnak éreznék magukat, amikor végre a szülőszobába kerülnek.

(Cikk forrása: parents.com)

Ez is érdekelhet: