Terhesség

Ezek voltak a Nyíregyházán elhunyt anyuka utolsó szavai

Röviddel azután, hogy életet adtak a gyermekeiknek, két kismama is életét veszítette a nyíregyházi kórházban. A szörnyű tragédiák pontos oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség nyomoz.
2024. Január 12.
gyász

Ahogy az RTL Híradó riportjából kiderül, egy harminchárom éves háromgyerekes máriapócsi anyuka még novemberben hozta világra császármetszéssel a kisfiát, azonban a beavatkozást követően az intenzív osztályra került és életét veszítette.

A kórház szerint nem függ össze a két eset

Mint az elhunyt édesanya megtört húga elmondta, Nikoletta jól viselte a várandósságot, de a 9. hónapban egy vérvizsgálatot követően kiderült, hogy véralvadási problémákkal küzd. Erre gyógyszereket kapott és rövidesen jobban is lett. A szülést azonban így is előre kellett hozni.

Családja éjfél körül még bement Nikolettához és az orvosok bizakodóan tájékoztatták őket az anyuka állapotáról. Párja beszélt utoljára az édesanyával, akinek utolsó szavai ezek voltak: „Vigyázz nagyon a gyerekekre!” 

A hozzátartozók még várják az orvosi papírokat, hogy kiderüljön, mi vezethetett az anya halálához, azt azonban elmondták az RTL-nek, hogy a szülészeti megfigyelőben Nikoletta egy szobába került egy újfehértói kismamával, Renátával, aki egy nappal azelőtt (szintén császármetszéssel) ikerlányoknak adott életet. 

A műtét után néhány órával Renáta is rosszul lett és a legnagyobb igyekezet ellenére sem tudták megmenteni az életét. Az ikerbabák, Flóra és Laura az RTL információi szerint a karácsonyi ünnepeket már otthon tölthették.

A csatorna megkereste a kórházat, ahonnan azt a választ kapták, hogy mindkét ügyben belső vizsgálatot indítottak, és hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható komplikációk adódtak, amit a szakszerű ellátás ellenére sem lehetett visszafordítani.
Az újfehértói elhunyt ügyében a férj feljelentése nyomán elkezdődött a nyomozás.
Részvétünk mindkét családnak!

Nyitókép: Getty Images