Terhesség

Ezek a legjobb fájásmérő appok

Összegyűjtöttünk néhány applikációt, amelyek megkönnyíthetik az összehúzódások számolását.
2022. November 21.
nő fájást mér
(Kép forrása: Getty Images)

A terhesség vége felé minden fájás, görcs, vagy jóslófájás esetén felmerülhet a kismamában, hogy vajon ezek már a valódi szülési fájások lehetnek?

A valódi szülési kontrakciókról érdemes tudni, hogy rendszeres időközönként jelentkeznek, egy mintát követnek, és idővel erősebbé válnak, hosszabbak lesznek, és egyre sűrűbbek, ahogy a What to Expect is írja. A valódi szülési fájások általában egyenként nagyjából 30-70 másodpercig tartanak, és nem enyhülnek a tevékenység vagy a testhelyzet megváltoztatásával – ellentétben a Braxton Hicks összehúzódásokkal, vagy más néven jóslófájásokkal.

A fájásmérő appok segítenek annak a meghatározásában, hogy milyen gyakran jelentkeznek az összehúzódások és meddig tartanak, így láthatod a mintázatot is – ez pedig segít, hogy az orvosoddal egyeztetve eldöntsd, hogy mikor van ideje bemenni a kórházba.

Contraction Timer & Counter 9m

Egy igazán egyszerű applikáció, amivel egy gombnyomással az összehúzódások elején majd a végén rögzítheted az egyes fájásokat. Az egyes fájásokat egy idővonalon rendezi el az app, és felette arról mutat adatot, hogy az elmúlt órában hány összehúzódás történt, illetve számolja a fájások átlagos hosszát és átlagos időtartamát. Az applikáció elemzi a kontrakciók időtartamát és gyakoriságát, és még egy jelzést is küld, ha ideje kórházba indulni. Azonban azt javasoljuk, hogy az összehúzódások hosszával és gyakoriságával kapcsolatosan konzultálj az orvosoddal!

Elérhető: Android, iOS

Contraction Counter & Timer

Az előző alkalmazáshoz nagyon hasonlít a Contraction Counter & Timer, amellyel szintén nagyon egyszerű módon, egy-egy gombnyomással tudod rögzíteni az adatokat a fájásaidról, hogy azokról gyorsan be tudj számolni az orvosodnak is. Láthatod, hogy hánykor rögzítetted az adott összehúzódást, az mikor kezdődött, mikor ért véget, és mennyi idővel az előző után jelentkezett. A app szintén készít átlagolt statisztikát a kontrakciók hosszáról és sűrűségéről, és számolja az óránkénti mennyiséget.

Elérhető: Android, iOS

Full Term – Contraction Timer

Az előző appoktól eltérő felülettel dolgozik a Full Term összehúzódás számláló, amivel a legutolsó összehúzódásokról, az elmúlt órában és hosszabb időtartamban mért fájásokról is kapsz külön statisztikát. Az egyes fájásokat megnyitva egy csúszka segítségével az intenzitásukat is tudod jelölni. Az adatokat pedig vonaldiagramon is ábrázolja az alkalmazás, amit külön meg tudsz nézni a gyakoriság, az időtartam és az erősség bontásában. Az appban egyébként a fájásmérő mellett rúgás számláló és súlykövető is található.

Elérhető: Android, iOS

Contraction Timer

A Contraction Timer appal egy vízszintes idővonalon követheted, hogy mennyire sűrűek voltak az összehúzódásaid az elmúlt órákban, és milyen hosszú volt egy-egy fájás időtartama. Az adatokat egymás alatt felsorakoztatva is látod. A használat itt is nagyon egyszerű, egy gombnyomással indul a mérés, a következővel pedig abbamarad. Az applikáció iOS készülékekre nem érhető el.

Elérhető: Android

Forrás: Gyerekszoba.hu