Trend

Tudatos és trendi: ezért kell neked egy menő bevásárlótáska

Nem vagy nagy híve a műanyag- és a papírszatyroknak, de folyton otthon marad a bevásárláshoz a szatyor? Egy picire összecsomagolható és cuki vagy épp cool darab mindig ott lehet a táskádban, hogy csak előkaphasd amikor szükség van rá.
2024. Május 14.
bevásárlótáska, újrahasználható
Fotó: Getty Images

Tényleg elképesztően sok tárgy vesz körül bennünket, rengeteg szemét keletkezik a háztartásokban, és nagyon sok felesleges műanyagot használunk. Ugyan most arra biztatunk, hogy szerezz be még egy dolgot (vagy kettőt, hogy egy mindig biztosan ott legyen nálad), de ez egy igazi hosszú távú és hasznos beruházás lehet: jó, ha van picire összehajtható bevásárlótáskád. Azokra az egész picire csomagolható, de jó nagyra nyíló, alaposan telepakolható darabokra gondolunk, amelyek tényleg nagyon praktikusak, és szuper színekben, mintákban találhatóak meg. Ráadásul elég strapabíróak is, jobban bírják a gyűrődést, mint a vászontáskák, sokkal praktikusabban tárolhatók, mint a nagyobb, vastagabb shopperek – szóval ideálisak ahhoz, hogy mindig nálad legyenek, és jó szolgálatot tegyenek alkalmanként. Nem csak a bevásárlást pakolhatod bele, hanem akár a gyerek oviból hazavivős cuccait (akár az ágynemű is belefér, ha nálatok is hazaküldik kimosni), délután beleférnek a hűvös reggelen még szükséges, de a melegben már felesleges pulcsik, dzsekik, beküldheted a gyerekkel a suliba, ha sok cuccát kell hazahozni és nem fér a táskába – szóval tényleg biztos, hogy ki fogod használni, ha beszerzel egy-két cuki darabot.

A galériában szupermenő bevásárlótáskákat gyűjtöttünk össze, melyik lesz a kedvenced?

Notabag Red Bush bevásárlótáska
7 fotó megtekintése

Használd többször

Van még néhány hasonló apróság, amivel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy kevesebb szemét termelődjön, és kevesebb dolgot kelljen feleslegesen megvásárolnod.

  • Irtó menő fém, hőtartós kulacsokat találhatsz, amelyek nyáron ngyon jól jönnek majd.
  • Ha nem fóliába hanem újrahasznosítható, akár méhviaszos textilszalvétába csomagolod a szendvicset, sok kidobott fóliagalacsintól kíméled meg a háztartást.
  • A sminklemosó vattakorongokat újrahasznosítható, mikroszálas vagy pamut korongokkal helyettesítheted.
  • Intim betétből is találhatsz már moshatót – egészen más érzés viselni, mint a csörgő-zörgő műanyag betétet.
  • A szilárd samponok gyártása és felhasználása során rengeteg víz és műanyag spórolható meg.