Trend

4 új trendi frizura, amivel hazaállíthat a kamasz gyereked

Hoztunk néhány népszerű frizurát, amelyek a tinédzserek körében is egyre népszerűbbek. ”Farkas” vagy ”brokkoli” fazon, anime pink és vibráló színek – mutatjuk, melyik milyen!
2022. Augusztus 30.

A félhosszú ”farkas frizura”

Az egyik legnagyobb frizuratrendnek kiáltották ki az utóbbi időszakban az úgynevezett wolf cut-ot, amit több híresség is visel, a Z generáció körében is népszerű, és TikTok videókban is sokan találkozhattak ezzel a fazonnal. Olyan sztárok választották maguknak ezt a ’70-es éveket idéző fazont, mint Miley Cyrus, Billie Eilish, Taylor Swift, Rita Ora, vagy Maisie Williams.

Ez a frizura nagyjából a rétegezett, úgynevezett shag fazon és a ’80-as évek egyik jellemző trendje, a mullett keresztezése. ”Ez egy teljesen uniszex, menő fazon, ami bármilyen textúrájú hajnál jól néz ki” – mondta el Clayon Hawkins hajstylist a Yahoo!Life-nak.

Maisie Williams (Fotó: Getty Images/Gilbert Carrasquillo/GC Images)

Egy népszerű férfi frizura trend: a ”brokkoli fazon”

Madárfészek hajnak is nevezik néha ezt a fiú frizurát, aminek a Metro is szentelt egy cikket, de a brokkoli fazon beszédesebb. Egy olyan fazonról van szó ugyanis, ami a fülek, a tarkó, illetve a nyaki részen rövid, míg magasabban hosszabb, dúsabb – hasonlóan a brokkoli szárához és rózsáihoz.

Valójában a brokkoli fazon esetében nem is egy teljesen új, hanem egy néhány éves frizuráról van szó, viszont a TikTok-nak köszönhetően ismét népszerű lett.

Jacob Sartorius (Fotó: Getty Images/JB Lacroix/WireImage)

Anime pink és merész társai

A feltűnő, merész árnyalatok igazán divatosak idén, köztük az erős rózsaszínek, narancssárgák, vagy akár zöldek. Míg 5-6 évvel ezelőtt a millenial pink-nek nevezett rózsaszín árnyalat térhódításakor sokan választottak vattacukorra emlékezettő, világos, pasztell rózsaszín frizurát, de ma már a vadabb színek lettek népszerűbbek. Ezek között a színes hajú anime figurákéra emlékeztető árnyalatokat is találunk, pinket, lilát, vagy éppen narancssárgát.

DeVore Ledridge (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Kontrasztos színek

Míg korábban a tökéletes színátmenetes, ombre, vagy éppen a természetes hatású, a hajszíntől szinte alig eltérő árnyalatú balayage melír hódított, addig mostanra egyre népszerűbbek a kontrasztos hajfestési technikák. Ilyen például a 2000-res éveket idéző, csak az arcot keretező tincsek, illetve a hajvégek festése olyan színnel, ami erősen eltér az alap hajszíntől.

Zoey Deutch (Fotó: Getty Images/Gotham/GC Images)

Forrás: Gyerekszoba.hu