Trend

Itt a pillangó-hajvágás – egyszerű technika, ha otthon akarod levágni a hajad

Egy fizura, ami szinte mindenkinek jól áll, és szuperegyszerű elkészíteni? Próbáld ki a TikTok legújabb sztárját, a pillangó-hajvágást!
2023. Február 09.
Butterfly cut, pillangó hajvágás TikToktrend
Fotó: TikTok

A hossza megmarad, de a rövidebb rétegeknek köszönhetően dúsabbnak és lendületesebbnek, izgalmasabbnak hat a frizura – ezért lett olyan elképesztően népszerű a pillangó-hajvágási technika, azaz a Butterfley-cut a TikTokon rövid idő alatt.

Az amerikai sztárfodrász-influenszernek, Brad Mondónak és több mint 9 millió követőjének köszönhető ez a nagy siker, és azóta rengetegen csinálják utána. Az eredeti videó 21 millió fölötti megtekintéssel büszkélkedhet, és sorra születnek a koppintások, kipróbálások. Nem véletlenül, hiszen nem igényel képzettséget, de még túlságosan nagy kézügyességet sem.

Szeretünk, Rachel!

A titok: a 90-es években olyan népszerű réteges frizurára emlékeztet, amilyet Jennifer Aniston karaktere is viselt a Jóbarátok című sorozatban – annak egy kicsit modernebb verziója.

Így készítsd el

A videók tanulsága szerint akár magadnak is elkészítheted, vagy ha a lánykád szeretne valami igazán menőt, neki simán levágod ilyenre. Néhány dolog, amire figyelni érdemes a hajvágás során:

  • Mindenképp vizes, pontosabban törülközőszáraz hajon dolgozz, szárazzal nem lesz egyenletes
  • A választékot precízen, fésű hegyes nyelével készítsd, a fül mögött.
  • Ha kicsit előrébb hozod a választékot, rövidebb lesz az elülső réteg, ha hátrébb, akkor hosszabb.
  • A rögzítés legyen stabil, de ne feszítse a fejbőrt.
  • Az elülső réteget ne vágd elsőre túl rövidre, inkább még egy körben rövidíts rajta, ha hosszúnak érzitek.
  • A rétegek összesimítgatása ne maradjon el, oldalt alakíts ki szép átmenetet, hogy ne váljon el élesen a két réteg.

Fontos: jó minőségű, éles fodrászollóval dolgozz – megéri beruházni egy ilyenre, alapvető a szépen vágott, egészséges hajhoz!

Forrás: Mother.ly