Család

Október elsejétől egyszerűbb lesz CSOK-hoz jutni

Október elsejétől több tízezer család számára nyílik meg a lehetőség, hogy könnyebben hozzáférjen a CSOK pluszhoz, a falusi CSOKhoz és a babaváró támogatáshoz – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.
2024. Szeptember 28.
család

Kép: Getty Images

Koncz Zsófia a videóban elmondta: a kormány ezzel is segíti az államilag támogatott otthonteremtési programok elérését a speciális adózók és a mezőgazdasági őstermelők számára.

A speciálisan adózó, például KATA-s egyéni vállalkozók és mezőgazdasági őstermelők egyszerűbben vehetik igénybe a babaváró támogatást, a CSOK pluszt és a falusi CSOK-kölcsönt – tette hozzá.

„Elég lesz számukra egy év speciális adózási formában eltöltött tb-jogviszony igazolása, a hitelbírálatnál pedig a bevételük legalább 50 százalékát jövedelemként tudják beszámítani, így magasabb összeget tudnak felvenni, és nagyobb értékű ingatlant vásárolhatnak” – fogalmazott Koncz Zsófia az MTI szerint. Hozzáfűzte, a mostani jogszabály-módosítással akár több tízezer család otthonteremtését tudják segíteni.

(MTI)