Család

2 egyszerű és könnyen elkészíthető hagymaleves, amit mindenki imád

Nagyon sokféle hagymaleves recept létezik, szinte ahány ország, annyi változat. Hoztunk most két receptet, amelyekkel nemcsak melegséget, hanem rengeteg C-vitamint is csempészhetsz az ebédhez.
2024. Október 28.
hagymaleves

Kép: Getty Images

A hagymaleves készülhet vöröshagymából, fokhagymából, póréhagymából és létezik olyan változat – mindjárt mutatjuk is –, amelyben mindegyikből van egy kevés.  A hagyma kifejezetten egészséges: nemcsak C-, hanem B-vitamin tartalma is magas, hagyományosan őszi, téli étel, meghűlés ellen régóta bevetünk.

Sokhagymás krémes leves

A Nosalty recepttárában találod meg ezt a négyféle hagymából készül, tejszínes krémlevest.

Hozzávalók:

3 nagy fej fehér hagyma

3 közepes fej salottahagyma

1 db póréhagyma

7 gerezd fokhagyma

2 db burgonya

8 szál kakukkfű

só ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint

3 ek olívaolaj (plusz a tálaláshoz)

1.5 dl habtejszín (lehet növényi is)

1 l alaplé

4 ek snidling (plusz a tálaláshoz)

30 g sült hagyma

Elkészítés:

A hagymákat és a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és egy jó nagy keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, valamint meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután sütőben karamellizáljuk, azt hogy hogyan a Nosalty oldalán találod ITT.

Fokhagymaleves lime-mal megbolondítva

Ez a krémleves a lime-tól lesz különleges.

Hozzávalók:

2 db lime

4 gerezd fokhagyma

100 g póréhagyma (csak a fehér rész)

200 g vöröshagyma

2 ek vaj

40 g rizs

800 ml zöldség alaplé

200 g habtejszín

só ízlés szerint (tengeri)

fehér bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés:

Vagdaljuk nagyobb darabokra a fokhagymát, póréhagymát és a hagymát. Pároljuk meg vajban. Tegyük bele a rizst, öntsük fel a zöldséglevessel, és főzzük alacsony hőfokon kb. 45 percig. Jöhet a turmixolás és lime, a pontos menetet a Nosalty-n tudod követni ITT.